Teodor Baconschi spune că îl va da în judecată pe Crin Antonescu pentru calomniile referitoare la fraudarea prezidenţialelor din 2009

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni seara, la TVR, că intenţionează să îl acţioneze în judecată pe liderul PNL, Crin Antonescu, pentru calomnia referitoare la fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009, când acesta deţinea funcţia de ambasador în Franţa, prin numărul mare de voturi înregistrate la secţia de vot aferentă misiunii diplomatice a României de la Paris.

„Mie nu-mi rămâne – nu ca politician, ci pur şi simplu ca cetăţean – decât recursul la justiţie în faţa acestei calomnii recurente care s-a transformat într-un fel de legendă şi care îmi asociază un handicap imaginar”, a afirmat Baconschi.

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Crin Antonescu, el a răspuns afirmativ. „Absolut. Gluma asta s-a îngroşat prea mult”, a spus el.

Liderul PNL l-a acuzat pe Baconschi de intenţia de a frauda alegerile şi de a aduce PDL un milion de voturi prin introducerea legii votului prin corespondenţă, făcând referire şi la numărul mare de votanţi de la secţia de vot de la Paris în 2009, când Baconschi deţinea mandatul de ambasador în Franţa.

În replica la moţiunea simplă depusă de opoziţie împotriva sa şi dezbătută luni de plenul Senatului, Baconschi a arătat că afirmaţia potrivit căreia în decembrie 2009, la turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale, la secţia de vot de la Paris s-ar fi înregistrat un vot la 15 secunde, ceea ce echivalează cu o suspiciune de fraudă, reprezintă „o calomnie, o mare minciună”.

El a subliniat că la Paris în decembrie 2009 s-au prezentat 3.785 de alegători în 12 ore, fiind vorba de 270 de persoane pe oră repartizate la cinci cabine de vot, nu trei cum au susţinut semnatarii moţiunii simple, ceea ce înseamnă 54 de persoane într-o oră la o cabină, adică un votant la ceva mai mult de un minut.

Potrivit lui Baconschi, la aceeaşi secţie de votare de la Paris, la referendumul din 2007, când ambasador era Sabin Pop, fostul consilier diplomatic al premierului Adrian Năstase, au votat 286 de persoane pe oră faţă de cele 270 pe oră din decembrie 2009.

Totodată, Baconschi a mai subliniat că din comisia de la secţia de votare aferentă Ambasadei de la Paris au făcut parte în decembrie 2009 şi observatori ai PSD şi PNL, care nu au avut nicio obiecţie la semnarea procesului verbal de la sfârşitul procesului de numărare a voturilor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.