EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Traian Igaş: Nu am avut informaţii care să creeze suspiciuni cu privire la Laurenţiu Mironescu

0

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, luni seară, la finalul BPN al PDL, că nu a avut date de la serviciul de informaţii al MAI care să conducă la suspiciuni cu privire la activitatea fostului secretar general al ministerului, Laurenţiu Mironescu, înlocuit luni din funcţie în urma anchetei declanşată de DNA în cazul acestuia.

„În baza de date a Unităţii 215, aşa cum îi spuneţi dumneavoastră, nu există date care să ducă într-o anumită zonă, care să fie o anumită suspiciune la adresa domniei sale. Să fie foarte clar şi e corect în exprimare”, a declarat ministrul Igaş, întrebat dacă anterior anchetei declanşată de DNA în cazul lui Laurenţiu Mironescu, ” UM 215″, actuala Direcţie Generală de Informaţii şi Protecţie internă nu l-a informat despre faptul că acesta ar fi implicat în activităţi care să-l facă incompatibil cu funcţia deţinută.

În context, Traian Igaş a ţinut să sublinieze că până la momentul propunerii de demitere a lui Mironescu, în cursul zilei de luni, el s-a declarat mulţumit de activitatea acestuia în cadrul ministerului.

„Până astăzi când am propus primului ministru demiterea domniei sale din funcţia de secretar general al ministerului am fost foarte mulţumit de munca efectuată în cadrul MAI. O parte din tot acest proiect de reorganizare şi modernizare sunt făcute cu domnul Mironescu, care are o anumită expertiză în ceea ce priveşte reorganizarea unei instituţii”, a mai spus Igaş după şedinţa BPN al PDL.

Acesta a ţinut să sublinieze şi faptul că atunci când DNA instrumentează un dosar nu va comunica date cu privire la acesta.

„Atât timp cât o instituţie a statului desfăşoară asemenea activităţi, în a verifica pe cineva, acea instituţie nu va divulga acţiunea pe care o are în desfăşurare. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi în acest caz. Nu este doar o persoană vizată. Sunt mai multe persoane. Eu la această oră nu ştiu să spun şi nu ştiu exact dacă i se aduc acuzaţii şi ce acuzaţii i se aduc. Rămâne să aflu, aşa cum şi dumneavoastră urmăriţi să vedeţi ce spune DNA”, a conchis ministrul Traian Igaş.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.