Cât mai costă să construieşti un metru pătrat de bloc

0

– La achiziţionarea unei locuinţe românii plătesc pe un metru pătrat construit echivalentul a 2,5 salarii medii în timp ce în Europa de vest preţul aceleeaşi suprafeţe este doar cât un salariu mediu.

Preţul mediu al unui metru pătrat de construcţie este de 450-550 euro, la care urmează să se adauge alte costuri de proiectare, marketing , finanţare etc. Preţul final, la dezvoltator, „dacă utilităţile sunt în zona amplasamentului şi fără a include terenul ajunge la 750-800 euro/mp”, a declarat Florin Popa, managing partner la Vitalis Consulting, la o conferinţa organizată de Ziarul Finaciar.

Preţul mediu de 450-550 euro/mp este luat ca referinţă pentru un imobil cu singur subsol şi cu mai puţin de zece etaje.

De asemenea, Dan Ioan Popp, CEO al copaniei imobiliare Impact Developer&Contractor a menţionat preţul de 380-500 euro pentru metrul pătrat construit, la care urmează să se adauge TVA, terenul şi alte costuri.

„Nu există proiecte care să aibă în vedere consumatori finali cu venituri medii sau mici. În România, la vânzare, costul unui metru pătrat de construcţie este mai mare sau egal cu echivalentul a 2,5 salarii medii, cu TVA inclus, în timp ce în alte ţări din vestul Europei preţul unui metru pătrat de construcţie echivalează cu un salariu mediu”, a menţionat arh. Andrei Uleia, relatează România Liberă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.