Cele 10 mari conspiraţii ale istoriei

În lipsa cadavrului lui Ben Laden vor fi mereu unii care vor spune că liderul Al Qaida nu a murit. Dar şi dacă va fi arătat un cadavru mutilat greu de recunoscut nu-i va convinge pe adepţii teoriei conspiraţiei.

Teoria conspiraţiei a fost prezentă la toate marile evenimente ale omenirii, de la atentatele de la 11 septembrie şi asasinarea lui JFK şi până la tragica moarte a lui Lady Di, vizitele extratereştrilor sau moartea prematură a unor vedete, precum Elvis şi Marilyn Monroe.

Ultima, desigur, se referă la moartea lui Osama Ben Laden pe care mulţi o atribuie unui montaj al SUA, notează marţi (24 mai 2011) ziarul La Razon.

Iată cele zece evenimente care au în spate puncte neelucidate:

1.    Aspectele obscure ale atentatelor de la 11-S. Atentatul de la WTC este marele exemplu al teoriei conspiraţiei. În ciuda numeroaselor evidenţe privind autorii şi modul de operare, suspiciunile merg de la faptul că George W.Bush a ştiut şi nu a evitat atacul pentru a invada Irak, până la faptul că avionul care s-a prăbuşit asupra Pentagonului a fost un montaj. Plus teoria exploziilor interne din Turnurile Gemene bazate pe faptul că evreii au abandonat înainte clădirile.

2.    Asasinarea lui JFK. Este cea mai celebră dintre toate. Presupuse rapoarte secrete, filme şi teorii referitoare la „glonţul imposibiľ semnalează CIA, KGB, FBI, preşedinţii Richard Nixon sau Fidel Castro, ca eminenţe cenuşii. Faptul că presupusul asasin, Lee Harvey Oswald, a murit împuşcat a mărit şi mai mult misterul.

3.    „Incidentul de la Roswell”. A fost punctul de pornire a celei mai populare teorii a conspiraţiei, cea a extratereştrilor care ne-au vizitat în numeroase ocazii iar autorităţile nu ne-au informat. În 1947, farfurii zburătoare au aterizat în New Mexico /SUA/. În urmă cu câteva luni, FBI a dezvăluit mărturia unui localnic care asigură că i-a văzut. Mai mult gaz pe foc.

4.    Omul nu a păşit pe Lună… ci pe platourile de filmare de la Hollywood. O altă teorie clasică a conspiraţiei, datorită steagului, umbrei şi urmei paşilor de pe suprafaţa selenară. Cei care cred în această teorie sunt de neabătut.

5.    Secta Illuminati şi noua ordine mondială. O societate secretă influenţează de secole cursul istoriei graţie faptului că din aceasta fac parte lideri politici, economici şi sociali plasaţi în posturi¬cheie. Sunt unii care dau drept sigură existenţa lor.

6.    Elvis Presley nu a murit. Oficial a murit în 1977 la Memphis, dar sunt unii care asigură că l-au văzut făcând plajă în Caraibe, vizitând ruinele de la Machu Pichu sau făcând plinul la o benzinărie. Mulţi turişti sunt convinşi că l-au văzut.

7.    Shakespeare nu era Shakespeare. Mai concret, majoritatea operelor sale nu au fost scrise de el. În urmă cu patru ani, un grup de academicieni au semnat o Declaraţie de Îndoieli Întemeiate pentru a-şi exprima scepticismul.

8.    Paul McCartney este mort. Mai concret, din 1966, când a fost înlocuit cu o dublură a sa, un poliţist din Canada numit William Cambell, care şi-a îndeplinit misiunea la perfecţie. Suspiciuni? Pe discul Abbey Road apare imaginea lui McCartney mort, iar pe Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band o poză din spate.

9.    Agentul sovietic Harold Wilson. Premierul britanic între anii 60 şi 70 a fost spion al URSS, după cum ar fi mărturisit dezertorul sovietic Anatoli Goliţin. Un adevărat seism politic, cu multe puncte obscure analizate într-un program BBC.

10.    Virusul SIDA a fost creat în laborator. O susţine doctorul William Campbell Douglass, care semnalează o tulpină modificată în 1974 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, spre gloria laboratoarelor farmaceutice. Sau a fost vorba de o eroare umană care se încearcă acum să se ascundă prin toate mijloacele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.