Crin Antonescu: Eventuala schimbare a premierului este o afacere între Traian Băsescu şi Emil Boc

0

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, marţi, că nu se poate pronunţa asupra veridicităţii zvonurilor privind o eventuală schimbare a premierului, precizând că o astfel de măsură este „o afacere” între preşedintele Traian Băsescu şi Emil Boc.

„Nu ştiu, este o afacere (…) între Băsescu şi Boc, eu nu am de unde să ştiu, pentru că noi gândim lucrurile în nişte parametri democratici. L-am văzut pe primul-ministru convins că Guvernul său face lucruri bune, l-am văzut având planuri de viitor la congresul PDL, l-am văzut câştigând (…) tocmai pentru că ar fi fost, chipurile, un prim-ministru foarte bun. Înţeleg de aici că nu are intenţia de a demisiona.

Mai departe, dacă se răzgândeşte, îl răzgândeşte domnul Băsescu, îl constrânge, nu ştiu”, a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Vila Florica de la Ştefăneşti.

Întrebat dacă USL îşi menţine intenţia de a depune o moţiune de cenzură, preşedintele PNL a confirmat, dar a precizat că această acţiune depinde şi de evoluţiile de pe scena politică.

„Noi intenţionăm să depunem această moţiune de cenzură. Nu pot fi sigur, pentru că nu pot fi sigur dacă îl mai găsim pe domnul Boc, ca să îl putem ţinti”, a explicat Crin Antonescu.

În context, liderul liberal a dat asigurări că actuala Opoziţie este capabilă să preia guvernarea în orice moment, pentru că are programe, experienţă şi oameni pregătiţi să facă faţă provocărilor.

„Sigur că suntem pregătiţi, şi asta nu numai pentru că acele programe, de grija cărora nu mai pot dormi mulţi, sunt gata, (…) ci şi pentru că cele două, chiar trei partide, toate au o experienţă de guvernare.

Sub guvernarea niciunuia dintre aceste două partide – nu zic trei, deoarece conservatorii nu au guvernat niciodată singuri – România nu a ajuns niciodată, din nici un punct de vedere, în halul în care a ajuns sub actuala guvernare. Există oameni pregătiţi să facă trei-patru guverne, nu unul singur, şi, fără îndoială, dacă am avea această posibilitate, nu am ezita”, a spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a participat, marţi, la manifestările dedicate împlinirii a 136 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, organizate la Vila Florica de la Ştefăneşti, fostă reşedinţă a familiei Brătianu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.