Fotbal: Steaua şi Dinamo îşi dispută Cupa României-Timişoreana

Miercuri, de la ora 21,15, pe Stadionul Tineretului din Braşov, are loc finala Cupei României-Timişoreana la fotbal, între marile rivale Steaua şi Dinamo Bucureşti.

Braşovul găzduieşte pentru a doua oară o finală de Cupa României între Steaua şi Dinamo, după ce în 1989 (pe 29 iunie), Steaua se impunea cu scorul de 1-0 sub Tâmpa, prin golul lui Hagi. Ultima finală a Cupei între Dinamo şi Steaua a avut loc în 1990 (6-4).

Capitala nu a mai avut o reprezentantă în finală din 2007, când Rapid învingea pe Poli Timişoara cu 2-0.

Dinamo a câştigat ultima sa Cupă în 2005 (1-0 cu Farul), în timp ce Steaua a cucerit ultima Cupă în 1999 (4-2, după loviturile de departajare, cu Rapid; 2-2 după prelungiri). Palmaresul Stelei cuprinde 20 de Cupe ale României, în timp ce Dinamo are în vitrina sa 12 Cupe.

Steaua s-a calificat cu emoţii în finală, graţie unui gol marcat în deplasare, chiar la Braşov (1-1), în faţa echipei locale, în minutul 86 (Nicolae Dică), după ce în Ghencea scorul fusese egal, 0-0. Steliştii au avut emoţii şi în optimi, când nu au putut să depăşească pe Sportul Studenţesc decât după loviturile de departajare, chiar pe terenul propriu. Steaua a trecut pe rând de Gaz Metan CFR Craiova, Sportul Studenţesc, Rapid şi FC Braşov.

Şi Dinamo a avut nevoie de penalty-uri, în sferturi, cu Universitatea Craiova, în Groapă. Dinamoviştii au ajuns în finală după ce au eliminat Ceahlăul Piatra Neamţ, ALRO Slatina, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa.

Marius Avram va arbitra finala, el fiind ajutat de arbitrii asistenţi Miklos Istvan Nagy (Cluj-Napoca) şi Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), în timp ce arbitru de rezervă va fi Robert George Dumitru (Braşov). Observator pentru arbitri a fost desemnat Nicolae Grigorescu (Timişoara), iar pentru organizare a fost delegat Octavian Goga (Braşov).

Porţile stadionului Tineretului din Braşov vor fi deschise la ora 17,30, a anunţat Federaţia Română de Fotbal. Meciul, care va începe la ora 21,15, va fi precedat de un spectacol de sunet şi lumină, realizat în special prin jocuri de lasere, de la ora 20,45. Show-ul va continua şi pe timpul pauzei, urmând să se încheie după meci prin festivitatea de decernare a trofeului echipei învingătoare.

Suporterii echipei Dinamo vor putea intra în stadion prin poarta principală din strada Stadionului, pe baza biletelor de acces de culoare roşie, şi vor ocupa locuri în sectoarele J, K, L, M şi N (în peluza stadionului).

Suporterii echipei Steaua vor intra prin poarta de acces dinspre strada Mihai Viteazul, pe baza biletelor de acces de culoare albastră, şi vor ocupa locuri în sectoarele A, B, C, D, E, F, G şi H (în tribuna a doua).

Accesul suporterilor neutri se va face prin strada Stadionului, poarta ‘Fartec’, pe baza biletelor galbene, şi vor ocupa locuri în sectoarele U, V, X şi Z (tribuna întâi). Este obligatoriu ca la porţile de acces în stadion, posesorii de bilete să aibă asupra lor şi Cartea de Identitate, în caz contrar acestora li se va interzice accesul în stadion. Aceeaşi măsură se va aplica şi în cazul în care CNP-ul de pe Cartea de Identitate prezentată la control este altul decât al persoanei înscrise în sistemul computerizat în momentul procurării biletului.

Suporterilor le este interzis accesul în incinta stadionului cu următoarele obiecte: arme, arme albe de orice fel, torţe, făclii, explozibili, materiale incendiare, orice fel de substanţe sau prafuri care, prin combinare chimică, pot produce explozibili, ţevi din plastic, lemn sau metal, sticle de orice fel, umbrele şi orice corp care poate deveni material contondent. De asemenea, suporterilor le este interzis accesul în incinta stadionului cu steaguri cu beţe.

Cătălin Necula, antrenorul secund al echipei Steaua, a declarat marţi că finala este o confruntare ”cu miză imensă, între două formaţii cu orgoliul rănit”. ”Steaua şi Dinamo au făcut un sezon dezamăgitor, iar acum ele au şansa să se reabiliteze. Câştigarea Cupei României poate salva sezonul”, a spus tehnicianul stelist.

Ioan Andone, antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, a declarat marţi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Stadionul Tineretului din Braşov, că formaţia sa a ajuns degeaba în finala Cupei României, cu Steaua, dacă nu va şi câştiga.

”În primul rând, mă bucur mult că am ajuns să jucăm finala Cupei României cu Steaua. În al doilea rând, degeaba am ajuns dacă nu vom câştiga meciul de miercuri”, a spus Andone, care a amintit că ”în urmă cu 21 de ani, la precedenta finală cu Steaua Bucureşti, eram în teren, iar acum sunt pe banca tehnică”.

În ultimul campionat, Dinamo a învins-o pe Steaua în ambele meciuri, cu 2-1 pe teren propriu şi 1-0 în Ghencea.

Echipele probabile:
Steaua: Tătăruşanu – Emeghara, Gardoş, Geraldo Alves (Galamaz), Latovlevici – Nicoliţă, Răduţ (Bicfalvi), Brandan, Cr. Tănase – Bilaşco, Surdu (N. Dică).
Dinamo: Bălgrădean – Bărboianu, Dr. Grigore, Moţi, Bordeanu – Torje, D. Kone, Căt. Munteanu, Alexe – I. Dănciulescu, L. Ganea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.