În Australia, papagali beţi cad din cer

În fiecare an în luna mai, un fenomen ciudat se repetă în regiunea Darwin din Australia: ca şi cum ar beţi morţi, papagali cad din cer, îmbătaţi fie de o plantă, fie intenţionat de locuitorii din zonă, scrie site-ul maxisciences.com.

Ca şi în ultimii doi ani, mai mulţi papagali au fost găsiţi morţi în regiunea Darwin, informează Herald Sun. Fenomenul se produce în fiecare an, în luna mai, şi de fiecare dată papagalii oferă un spectacol bizar, comportându-se ca şi cum ar fi beţi, înainte să cadă din cer sau din pomi. Un medic veterinar consideră că ei ar fi victimele unei intoxicaţii.

„Este vorba fără îndoială de o plantă care conţine alcool sau toxine”, spune el. Ia în considerare totuşi şi o altă ipoteză – otrăvirea lor intenţionată de către localnicii deranjaţi de zgomotul produs de papagali şi de agresivitatea lor. „Ştiu că nu sunt foarte iubiţi. Sunt păsări adorabile, dar cei sălbatici pot fi şi răi”, precizează medicul veterinar.

Prin urmare, nu s-a rezolvat încă misterul morţii papagalilor, iar serviciile veterinare se aşteaptă să mai găsească victime în zilele ce urmează.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.