Ministrul Traian Igaş a cerut DGIPI o anchetă internă privitoare la Laurenţiu Mironescu

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a cerut, marţi, conducerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), demararea unei anchete interne pentru verificarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia lui Laurenţiu Mironescu la numirea în funcţia de secretar general al MAI şi pe durata exercitării funcţiei.

Potrivit unui comunicat , ministrul Igaş a cerut ca ancheta să se efectueze cu celeritate, iar rezultatele să fie prezentate în scurt timp, urmând ca, în funcţie de concluzii, să fie dispuse măsuri în consecinţă.

Ministrul Traian Igaş a înaintat, luni, premierului Emil Boc, propunerea de încetare a exercitării cu caracter temporar a funcţiei de secretar general al MAI de către Laurenţiu Mironescu, iar premierul a aprobat.

Fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor Laurenţiu Mironescu a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împreună cu alte 27 de persoane acuzate în dosarul privind contrabanda şi corupţia de la Vama Constanţa (sud-est), au declarat marţi pentru AGERPRES surse judiciare.

După mai multe ore de audieri, procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru cei 28 de inculpaţi, printre care şi Laurenţiu Mironescu, urmând să fie prezentaţi în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare preventivă.

Mironescu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi trafic de influenţă în dosarul privind o serie de importuri nelegale prin Portul Constanţa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.