EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Părinţii unui „bebeluş fără sex” spun că protejează astfel dreptul lui (sau ei) de a alege

0

Storm, bebeluşul de patru luni cu ochi albaştri, păr deschis la culoare şi obraji bucălaţi este fără îndoială un copil adorabil.

Însă părinţii lui vor ca sexul copilului să fie secret, hotărând ca decizia să-i aparţină lui – sau ei, scrie Daily Mail de miercuri.

Decizia a făcut ca cei doi, Kathy Witterick, 38 de ani, şi soţul ei, David Stocker, 39 de ani, să fie etichetaţi ca familia cea mai „politically correct” din lume.

Nu este nimic neclar în privinţa sexului copilului. Părinţii ştiu, ştiu şi fraţii lui Storm – Jazz, 5 ani, şi Kio, 2 ani – care nu suflă însă nici un cuvânt. Sexul bebeluşului mai este cunoscut de o familie apropiată de prieteni, ca şi de două moaşe care au asistat la naşterea în apă, la locuinţa părinţilor din Toronto, de Anul Nou.

Când s-a născut Storm, cei doi au trimis un email familiei şi prietenilor în care au scris: „Pentru moment, am hotărât să nu dezvăluim sexul copilului – este un tribut adus libertăţii şi dreptului de a alege, o adaptare la ceea ce se ar putea deveni lumea în timpul vieţii lui Storm.”

Anunţul lor i-a lăsat pe destinatari mai întâi fără cuvinte, au declarat ei Toronto Star. A urmat apoi potopul. Bunicii lui Storm au înţeles, dar le-a fost greu să le explice prietenilor şi colegilor de ce este secret sexul nepotului lor. Prietenii i-au criticat pentru faptul că impun nou-născutului propriile lor concepţii.

Cei doi părinţi au crescut în familii cu vederi foarte largi. I-au vizitat pe revoluţionarii din Mexic şi au petrecut câteva săptămâni în Cuba ca să afle cât mai multe despre revoluţia comunistă.

Stocker este profesor la o şcoală în care sunt promovate principiile dreptăţii sociale, iar Witterick este în prezent casnică, fiind adepta învăţării acasă în funcţie de curiozitatea copiilor, şi nu de program sau teste.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.