Pastorul Camping spune că sfârşitul lumii s-a amânat pentru luna octombrie

Sfârşitul lumii, prevăzut iniţial pentru sâmbăta trecută, n-a făcut decât să se amâne până în octombrie, a declarat Harold Camping, predicatorul american care prevăzuse ridicarea la cer a bunilor creştini pe 21 mai, relatează AFP.

După trei zile de tăcere, bărbatul de 89 de ani, proprietarul unui post de radio dedicat în întregime cauzei sale, Family Radio, a vorbit 90 de minute despre cauzele amânării. Sâmbătă, 21 mai, la ora prevăzută pentru sfârşitul lumii, predicatorul spunea la CNN că este „tulburat” de faptul că previziunile sale apocaliptice nu s-au adeverit. Dar nu era vorba decât despre o amânare, a susţinut el. „Pământul va dispărea de-a binelea pe 21 octombrie 2011. Va fi o distrugere spontană”, a spus el luni, recunoscând că a interpretat greşit calendarul biblic.

Nu este prima dată că pastorul Camping se înşeală. Într-o carte intitulată „1994”, el dăduse ca dată a sfârşitului lumii 7 septembrie 2011. Pastorul a spus totuşi că Judecata de Apoi a început, dar pe plan spiritual. „Dumnezeu i-a ales pe bunii creştini, dar noi nu putem încă vedea acţiunea Lui. Judecata de Apoi a început şi va continua până la distrugerea planetei, pe 21 octombrie”, a adăugat el.

La acea dată, la orele 18 fix (pentru fiecare fus orar), spune Camping, „cutremure puternice vor distruge Pământul şi cei pe care Dumnezeu nu i-a ales vor muri în chinuri groaznice”.

Previziunile predicatorului i-au convins pe câţiva americani, care şi-au părăsit locurile de muncă şi au mers prin ţară să-i sfătuiască pe oameni să se căiască până nu e prea târziu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.