Raport ​Banca Mondială: Un român din 10 emigrează. Peste 3.000 de medici au plecat să îşi caute loc de muncă în străinătate

– Romania figureaza printre primele 10 state din lume in privinta numarului de persoane calificate care emigreaza – (11,8% din total persoane care pleaca), se arata intr-un studiu publicat marti de catre Banca Mondiala. Cel putin in randul medicilor, situatie arata destul de dramatic: peste 3000 de medici (circa 7% din total) au preferat sa isi caute de lucru in alte tari, mai arata raportul BM. Primele 3 tari de destinatie sunt Spania, Italia si Ungaria.

De asemenea, in Romania vin sa munceasca persoane din Siria, Moldova, Grecia, Bulgaria, Ucraina si Rusia. Potrivit documentului, Romania mai figureaza si in randul celor mai mari culoare migratorii din lume.

In clasamentul general, Romania ocupa locul al 18-lea in privinta numarului de emigranti cu cele 2,8 milioane de persoane luate in evidenta de catre banca Mondiala. Acestia au trimis in 2010 in tara circa 4,5 miliarde de dolari, scrie Hotnews.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.