ANCOM:Scăderi pe linie în segmentul telefoniei fixe, în a doua parte a anului 2010

Numărul abonaţilor la telefonia mobilă s-a majorat cu numai 1%, până la 24,6 milioane, în partea a doua a anului 2010, în timp ce în segmentul telefoniei fixe s-au înregistrat scăderi pe linie, relevă datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/, publicate joi.

În segmentul telefoniei fixe, s-au înregistrat scăderi atât ale numărului de linii (-4%), numărului de abonaţi (-4%), cât şi ale traficului total (-7%) şi duratei medii a unui apel de voce (-2%).

În ceea ce priveşte telefonia mobilă, după scăderea cu 4% a numărului total de utilizatori înregistrată în primul semestru al anului 2010, în a doua jumătate a anului numărul acestora a crescut cu 1%, până la 24,6 milioane.

Totodată, numărul de utilizatori prin intermediul cartelelor preplătite şi numărul abonamentelor persoanelor juridice au înregistrat creşteri cu 2%, respectiv 0,1%, în timp ce numărul abonamentelor încheiate de persoane fizice a scăzut cu 0,6%.

În ceea ce priveşte traficul total de voce în reţelele de telefonie mobilă, acesta a continuat să crească până la 26,5 miliarde de minute, însă creşterea de 4% este de aproape trei ori mai mică decât majorarea înregistrată în primul semestru al anului 2010.

De asemenea, traficul de voce mediu lunar per cartelă SIM ‘activă’ a ajuns la 3 ore şi un minut, în timp ce numărul mediu lunar de SMS-uri trimise se menţine la aceeaşi valoare de 27 de SMS-uri. În acelaşi timp, durata medie a unui apel în reţelele de telefonie mobilă a scăzut cu două secunde, fiind de 2 minute şi 12 secunde.

Numărul de linii instalate persoanelor fizice a înregistrat o rată de scădere dublă comparativ cu cea a numărului de linii instalate persoanelor juridice (-4%, comparativ cu -2%), conform ANCOM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.