Avocat din Baroul Bucureşti, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Szekely Adalbert Cornel, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, informează joi DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că, în perioada februarie-aprilie 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, cu activitate preponderent în municipiul Satu Mare, a pretins de la două persoane denunţătoare suma totală de 10.000 de euro, pentru ca, prin influenţa pe care susţinea că o are asupra magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să obţină pronunţarea faţă de soţii denunţătoarelor a unor pedepse mai mici.

Potrivit DNA, aceştia din urmă fuseseră deja condamnaţi pe fond la pedepse cuprinse între cinci şi şase ani în regim de detenţie pentru infracţiuni de crimă organizată.

În acest sens, inculpatul le-a precizat denunţătoarelor că, pentru a obţine scăderea pedepsei pronunţate, vor trebui să dea câte 2.000 de euro pentru fiecare an ce va fi redus din pedeapsa deja stabilită de instanţa de fond.

La data de 2 mai 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel a fost prins în flagrant după ce a primit de la cele două denunţătoare suma de 10.000 de euro ca obiect al infracţiunii de trafic de influenţă.

La data de 3 mai 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Szekely Adalbert Cornel pe un termen de 29 de zile, mai precizează DNA.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.