Afacerea Avon, bazată pe o mega-ilegalitate: peste 4.000 de angajaţi fără contract de muncă!

2

– În urma unui control, care a început în luna noiembrie 2010, reprezentanţii Inspectoratului de Muncă din Cluj au descoperit la firma AVON COSMETICS ROMANIA SRL  4.043 de persoane  fără contracte de muncă. Avon a fost sanţionată cu amenda maximă prevăzută de lege: 100.000 de lei – şi se poate considera că firma a fost norocoasă pentru că dacă acest control începea sub incidenţa noului Cod al Muncii, administratorul firmei risca dosar penal.

CITITI SI

Ce vinde Avon în stradă: creme şi rujuri ţinute în soare la 40 grade Celsius

 

Redăm integral comunicatul de presă, transmis de Inspectoratului de Muncă din Cluj:

Informăm opinia publică despre rezultatul acţiunii de control, întreprinse la nivel naţional de către ITM Cluj  începînd cu  luna noiembrie 2010 pînă în prezent, în domeniul desfacerii cu amănuntul a produselor AVON pe teritoriul României. Pentru aceasta, AVON INTERNATIONAL OPERATIONS INC. a înfiinţat în România SC AVON COSMETICS ROMANIA SRL, persoană juridică română cu sediul principal în Bucureşti, str.Dinu Vintila,nr.11,sector 2, Bucureşti. Societatea deţine si un punct de lucru, în Judetul Ilfov- Comuna Chiajna.

În cadrul campaniei continue desfăşurate de ITM Cluj pentru depistarea muncii fără forme legale, în perioada  noiembrie 2010-ianuarie 2011,  au fost luate declaraţii de la persoane care desfăşurau activitate de prospectare, vînzări, recrutări de clienţi  pentru produsele AVON într-un supermarket din Cluj-Napoca şi în alte puncte de lucru şi  nu aveau încheiate contracte individuale de muncă cu beneficiarul. Aceste persoane prestau activităţi de publicitate şi vânzare produse pentru şi în folosul AVON COSMETICS ROMANIA, prezentau produse, şi organizau întalniri cu  terţe persoane în vederea atragerii de noi colaboratori, în speţă aşa-zişi „REPREZENTANŢI DE VÂNZARI” pentru vînzarea produselor AVON (cu aceste persoane fizice, în număr de aproximativ 140.000, AVON are încheiate fişe de înscriere numite intern ,,contracte la distanţă’’).

Conform procedurilor de control ITM Cluj a declansat un control şi a contactat AVON COSMETICS ROMANIA solicitînd înscrisurile doveditoare ale activităţilor desfăşurate.

Din actele solcitate mai sus ITM Cluj nu a intrat in posesia nici unui document. Avand in vedere faptul ca pana la data de 19.01.2011 AVON COSMETICS ROMANIA a refuzat sa puna la dispozitie documentele solicitate, ITM Cluj a sanctionat societatea pt obstructionarea controlului cu amendă in valoare de 6.000 RON.

In vederea derulării controlului ITM Cluj a revenit in data de 20.01.2011 prin adresă solicitand conducerii AVON COSMETICS ROMANIA înscrisurile doveditoare ale activităţilor desfăşurate. Cu toate că societatea a fost sancţionată contravenţional, aceasta a refuzat în continuare să dea curs solicitărilor ITM Cluj motivînd lipsa competenţei teritoriale a ITM Cluj în efectuarea controlului.

In aceste conditii, ITM Cluj a considerat oportun sa efectueze controlul la sediul angajatorului din Bucureşti. La data de 09.05.2011 prin Decizie a Inspectorului General de Stat al INSPECTIEI MUNCII din ROMANIA, ITM Cluj dobîndeşte competenţa absolută  de a efectua un control general la sediul AVON COSMETICS ROMANIA din Bucuresti cu privire la activitatea desfaşurată de această societate pe întreg teritoriul ţării. In consecinta, o echipa de control a ITM Cluj s-a deplasat la Bucureşti. În urma insistenţelor acesteia, angajatorul AVON COSMETICS ROMANIA a prezentat documentaţia necesară verificării stării de fapt constatate.

Din verificarea înscrisurilor puse la dispoziţie  ITM Cluj a constatat că  societatea  internationala AVON COSMETICS   desfăşoară în România activităţi comerciale, de vânzare a unor produse cosmetice, in afara unor magazine special organizate in acest scop.

În prezent AVON COSMETICS ROMANIA desfaşoară activitate de vînzări produse cosmetice si recrutare reprezentanţi cu un numar de 4.043 ,,lideri de vanzari’’, comportându-se specific unui angajator faţă de aceste persoane fizice cu toate că nu le-a încheiat contracte individuale de muncă aşa cum prevede legea română.

Activitatea comercială a acestei societăţi este bazată pe un plan de afaceri, care are ca mecanism principal munca pe care o desfăşoară persoane fizice angajate ca lideri de vanzări în reţeaua comercială a societăţii. Între persoane fizice numite lideri de vanzari si SC AVON COSMETICS (ROMANIA) SRL se încheie o ,,conventie privind activitatea liderului de vanzări” care maschează în fapt raportul de muncă ce se stabileşte între părţi.

Persoana fizica este încadrată în munca de vînzător produse după ce semnează o ,,conventie privind activitatea liderului de vanzari” prin care se angajează să desfăşoare activitatea de agent comercial, respectiv vînzător. Angajatii, in functia de ,,lideri de vanzari’’ au următoarele atribuţii de serviciu: selectează şi recrutează clienţi, prezintă produse, întocmesc rapoarte despre activitatea depusă.

Compania AVON COSMETICS ROMANIA incheie ,,conventie privind activitatea ,,liderului de vanzari” numai cu persoane fizice, deci NU cu persoane fizice autorizate (PFA) sa desfasoare activitate de comerţ conform legislaţiei române in vigoare. În organizarea activităţii rezultă raporturi de subordonare între persoanele fizice neautorizate – liderii de vanzări şi AVON COSMETICS ROMANIA.

,,Liderul de vanzari’’ trebuie sa prezinte rapoarte asupra activitatii sale la anumite intervale de timp Directorului de zona numit de Avon. ,,Liderii de vanzari’’ pot fi concediaţi in urma unei ,,inştiiţări’’ primite inainte cu 15 zile lucratoare de la data rezilierii conventiei, iar aceştia pot rezilia Conventia dupa instiintarea societatii inainte cu 15 zile lucratoare de rezilierea conventiei. ITM Cluj a constatat faptul ca activitatea liderilor de vanzari este una pe termen lung (de ex. B. D. lucreaza pentru AVON COSMETICS ROMANIA din anul 2005 pe functia de lider de vanzari!!)

Angajaţii, respectiv ,,liderii de vanzari”,  desfăşoară în fapt pe langa activităţi de vânzare produse si activităţi de recrutare de personal, recrutează in numele si pentru societatea AVON COSMETICS ROMANIA pe aşa numiţii reprezentanti. Aceştia (reprezentanţii) sunt persoane cărora AVON COSMETICS ROMANIA le pune la dispozitie fise de insciere (,,contracte la distanta’’semnate de asa zisii ,,reprezentanti si AVON COSMETICS ROMANIA).

Avand in vedere cele de mai sus ITM Cluj constată că ,,liderii de vanzari’’au drepturi şi obligaţii specifice raporturilor de muncă. Aceştia trebuie să respecte clauzele prevăzute în ,,convenţia privind liderul de vanzari’’prezentata de angajator, referitor la  obligatiile ,,liderului de vanzari’’, obligatii care se circumscriu unui raport de munca datorita elementelor pe care acestea le cuprind. ,,Liderii de vînzări’’ beneficiază de programe de formare profesională, pe cheltuiala AVON COSMETICS ROMANIA, iar in caz de reziliere a Conventiei societatea are dreptul de a recupera cheltuielile pe care le-a suportat in vederea instruirii ,,liderului de vanzari’’. Conform Conventiei ,,liderii de vanzari’’  pot demisiona din funcţie şi angajatorul ii poate concedia  prin instiintarea in scris cu 15 zile calendaristice inaintea rezilierii Conventiei.

Mentionăm că o persoana fizica neautorizată nu poate executa fapte de comerţ decît în calitate de angajat cu contract individual de munca sau ca persoană autorizată: PFA, Întreprindere individuală, Asociaţie familială.

ITM Cluj a constatat că întreaga activitate desfăşurată de AVON COSMETICS ROMANIA este o activitate comercială de desfacere a produselor prin intermediul persoanelor fizice neautorizate.

Rezultatul verificării activităţii comerciale desfăşurată de AVON  COSMETICS ROMANIA a condus la concluzia că aceasta a utilizat in cursul lunilor noiembrie 2010, februarie 2011, martie 2011, un număr de 4.043 persoane  în ,,reţeaua” comercială proprie, pentru prestarea activitatilor constand in vanzari produse cosmetice marca AVON, respectiv recrutare reprezentanti AVON,  fără ca acestora să le încheie contracte individuale de muncă.

ITM Cluj a aplicat AVON COSMETICS ROMANIA SRL amenda maximă de 100.000 RON pt primirea la muncă a unui nr de 4.043 de persoane fără a le încheia contract individual de muncă.

Acţiunile întreprinse de ITM Cluj pentru depistarea muncii fără forme legale vor continua. Angajatorii trebuie să conştientizeze că prioritatea actuală este aceea a creării locurilor de muncă. Cei care nu au în vedere acest deziderat  riscă sancţiuni aspre.

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. mircea spune

    Nu numai Avon e in situatia asta, mai sunt Amway, Forever Livig Products, Herbalife si se mai pot cauta. Cei abilitati pot sa mearga peste ei

  2. misu spune

    dar pe salariati nu i-ati sanctionat cf.codului muncii?Cum este varianta cu peste 5 la negru si amenda si dosar penal????Incercati la ING asigurari de viata dlor.de ITM cluj!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.