„Jurăm că nu mai cerem BANI ÎN PLUS!”. Cum au fost REEVALUAŢI Regii Asfaltului pe AUTOSTRADA BUCUREŞTI- PLOIEŞTI

– Ameninţat de Transporturi că va rămâne fără contractul de construcţie a autostrăzii Moara Vlăsiei – Ploieşti, de 42,5 kilometri, consorţiul alcătuit din firme deţinute de „regii asfaltului” Dorinel Umbrărescu, Costel Căşuneanu şi Dan Besciu s-a angajat să termine lucrarea la timp fără a mai cere vreun ban în plus.

Consorţiul, care a câştigat licitaţia în 2006, este format din firmele UMB Spedition şi Tehnostrade (deţinute de către Dorinel Umbrărescu), Pa&Co (deţinută de către Costel Căşuneanu) şi Euroconstruct Trading ’98 (deţinută de Dan Besciu), scrie Gândul.

Cele patru companii „au semnat miercuri, 25 mai 2011, un act adiţional de soluţionare pe cale amiabilă a diferendului survenit ca urmare a Notificării de Reziliere transmise de Companie în ceea ce priveşte Contractul de proiectare şi execuţie a Autostrăzii Bucureşti-Braşov km 19+500 – km 62+000”, se precizează într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Astfel, pentru prima dată în ultmii ani, constructorii de autostrăzi nu au semnat acte adiţionale prin care să ceară mai mulţi bani şi amânarea termenului de finalizare, ci acte adiţionale prin care se angajează să nu ceară bani în plus şi să şi respecte termenul de predare a lucrării.

„Firmele menţionate au renunţat şi la dreptul de a solicita, ulterior semnării acestui act adiţional, la orice extensie de termen, costuri suplimentare, penalizări, daune, precum şi la orice altă pretenţie materială/financiară decurgând din Contract”, se precizează în comunicat.

După 17 luni în care au părăsit şantierul, cei patru constructori s-au angajat să ducă la bun sfârşit lucrarea în valoare de 883 de milioane de lei şi să o finalizeze până la 15 decembrie anul acesta, conform contractului iniţial. Până în acest moment, CNADNR a plătit constructorilor 671 de milioane de lei, respectiv 76%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.