Oprah Winfrey părăseşte studiourile TV după 25 de ani de emisiune

Oprah Winfrey şi-a luat la revedere de la televiziunea americană după 25 de ani de interviuri-confesiuni pe canapeaua emisiunii moderate de ea. Emisiunea ei, la care au venit timp de un sfert de secol numeroase celebrităţi şi care avea un public de 40 de milioane de americani în fiecare săptămână, a fost difuzată miercuri ultima oară, relatează publicaţia Le Point.

În această emisiune, înregistrată în ajun în studiourile vedetei din Chicago, Oprah Winfrey a lansat un ultim mesaj telespectatorilor: „Fiecare dintre voi are propria lui platformă ca să se exprime”.

„A voastră se găseşte acolo unde vă aflaţi. Este platforma voastră, cercul vostru de influenţă, talk-show-ul vostru”, a mai spus ea.

La 57 de ani, Oprah Winfrey este una dintre cele mai bogate femei din America, averea ei fiind estimată de revista Forbes în 2010 la 2,4 miliarde de dolari. Unii consideră că moderatoarea de culoare a schimbat felul în care-şi vorbesc oamenii şi a popularizat un interviu de tip „confesiune”. Recomandările ei în materie de cărţi au un efect spectaculos asupra vânzărilor.

Oprah Winfrey Show a început pe 8 septembrie 1986 pe canalul ABC. Ultima emisiune a avut numărul 4.561. Show-ul ei era urmărit în medie de 40 de milioane de americani şi era difuzat în 150 de ţări.

Oprah Winfrey nu părăseşte însă lumea televiziunii: ea a lansat pe 2 ianuarie propriul ei post pe cablu, botezat „Oprah Winfrey Network”, la care au acces 80 de milioane de familii americane.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.