EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,29 RON
(-0.38%)
GBP
5,38 RON
(-0.75%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(-0.01%)
BYN
1,75 RON
(-0.28%)
CAD
3,16 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(+0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.11%)

Premierul italian Berlusconi va veni la Bucureşti pe 30 mai, pentru al doilea summit interguvernamental româno-italian

Al doilea summit interguvernamental româno-italian va avea loc săptămâna viitoare, pe 30 mai, delegaţiile fiind conduse de premierul României, Emil Boc, şi preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Silvio Berlusconi, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

În cadrul reuniunii de la Palatul Victoria vor fi abordate teme de interes comun de pe agenda bilaterală cum ar fi cooperarea politico-economică şi antreprenorială, comunitatea românească din Italia şi tematici europene: aderarea României la spaţiul Schengen, politica agricolă comună, politica de coeziune, noua perspectivă financiară şi securitatea energetică şi internaţională, a precizat sursa citată.

În marja evenimentului vor avea loc şi discuţii bilaterale la Palatul Victoria ale premierului român cu omologul său italian, urmate şi de o conferinţă de presă comună.

De asemenea, premierul Berlusconi va avea o întrevedere şi cu preşedintele României, Traian Băsescu, cel mai probabil în a doua zi a vizitei la Bucureşti, pe 31 mai, a mai menţionat purtătorul de cuvânt.

Primul summit interguvernamental româno-italian a avut loc în octombrie 2008 la Roma, delegaţia României fiind condusă atunci de premierul Călin Popescu Tăriceanu, cu acea ocazie stabilindu-se ca următoarea întâlnire de acest gen să fie organizată la Bucureşti.

Cu ocazia vizitei la Roma din noiembrie 2009 a premierului Emil Boc, acesta anunţa, împreună cu omologul Silvio Berlusconi, că a fost stabilită organizarea acestei şedinţe comune la începutul anului 2010, iar în aprilie anul trecut, tot cu ocazia unei vizite la Roma, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, afirma că această reuniune ar putea avea loc la mijlocul anului trecut, în iunie sau iulie 2010, însă organizarea evenimentului a fost amânată din nou.

Organizarea acestui al doilea summit interguvernamental la sfârşitul acestei luni, la Bucureşti, a fost decisă şi anunţată iniţial cu ocazia vizitei la Bucureşti a secretarului de stat în MAE italian, Alfredo Mantica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata