Razie în Portul Constanţa: Peste 120 de poliţişti de frontieră şi jandarmi participă la o acţiune de verificare a mărfurilor

Peste 120 de poliţişti de frontieră şi jandarmi participă joi (26 mai) la o amplă acţiune de verificare a mărfurilor în portul Constanţa.

Oficiali ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat,  că acţiunea din Portul Constanţa vizează combaterea activităţilor ilicite.

”Este vorba despre o acţiune demarată în această dimineaţă în Portul Constanţa, la terminalul de Containere, de structurile specializate ale Ministerul Administraţiei şi Internelor – Poliţia de Frontieră Română şi Jandarmeria Română, în cooperare cu Autoritatea Naţională a Vămilor.

Acţiunea se înscrie în linia eforturilor interinstituţionale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi planului de măsuri pentru creşterea eficienţei acţiunilor comune pus în aplicare în urmă cu un an şi vizează combaterea activităţilor ilicite.

Scopul său este de a identifica produsele contrafăcute sau mărfurile care nu sunt înregistrate în documente oficiale, comerciale şi de transport, verificarea existenţei unor cantităţi de mărfuri nedeclarate conform procedurilor fiscale şi comerciale, precum şi a legalităţii privind provenienţa produselor existente în terminal”, au explicat oficialii MAI.

În funcţie de constatări se vor efectua şi alte verificări de către organele de control, conform competenţelor legale.

La nivelul MAI, acţiunea este coordonată de Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.