Stadt Hameln, un hotel-închisoare la doar 44 de euro

Hotelul Stadt Hameln este, la prima vedere, un loc elegant, ideal dacă se vizitează oraşul Hamelin, din Saxonia Inferioară, în Germania.

Totuşi, în timpul celui de-al III-lea Reich nazist, el servea drept închisoare unde erau torturaţi şi asasinaţi opozanţii regimului lui Adolf Hitler, informează joi (26 mai 2011) ziarul El Mundo.

Acum, pentru a atrage turişti şi a face bani, hotelul a lansat o propunere insolită: ‘Petrecere la închisoare’, cu gardieni şi uniformă în dungi incluşi. Turiştii vin în masă, potrivit autorităţilor locale.

Dacă cineva are curiozitatea de a se simţi asemeni unui deţinut al naziştilor – fără să ajungă însă la extreme ca cel de a fi executat – este suficient să scoată din buzunar 44 de euro şi cât mai costă deplasarea până la Hamelin. În acest preţ este inclus un meniu de închisoare care cuprinde ‘băutură şi hrană pentru prizonier’. Se poate opta şi pentru o costumaţie albă în dungi negre şi a se bucura timp de patru ore de tratamentul special oferit de ‘carcera prusacă’.

Fără un euro în plus, ‘deţinutul’ poare avea parte şi de o ‘Petrecere la închisoare’: fiecare ‘încarcerat’ este obligat să se prezinte sobru şi curat pentru a forma un şir pe două rânduri, doi câte doi, şi să fie condus până la celulă. Dacă între timp deţinutul simte nevoia să se ducă la toaletă, el trebuie să ceară permis şi să se lase însoţit de doi gardieni care îl vor păzi.

Clădirea a fost construită în 1827 şi încă de la început a fost destinată să devină închisoare. În 1935, naziştii au transformat-o în penitenciar unde aveau loc execuţii. Potrivit istoricilor, în jur de 474 de persoane au murit în acest loc de mâna torţionarilor lui Hitler. Cauzele morţii sunt dintre cele mai diferite: de la oboseală, foamete, frig, până la direct, execuţii.

După căderea naziştilor, englezii au folosit locaţia ca spaţiu de derulare a proceselor. Mulţi ani mai târziu, clădirea a fost inaugurată ca hotel, în 1993. Rudele victimelor nu au întârziat să protesteze împotriva acestei oferte hoteliere pe care au calificat-o jignitoare şi lipsită de gust.

Au declarat să s-au simţit şocate de folosirea acestui loc în care apropiaţii lor au suferit şi au murit. Totuşi administratorii hotelului nu văd nimic rău în ceea ce fac: în opinia lor, ambientul creat de ei în această locaţie nu se deosebeşte cu nimic de o cină tematică servită, de exemplu, într-un castel din Evul Mediu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.