TELEFONUL INVIZIBIL: răspunzi la apeluri printr-o simplă atingere a palmei

[block]1[/block]

– Patrick Baudisch, profesor de stiintele calculatorului la Institutul Hasso Plattner in Postdam, Germania, si echipa sa de studenti elaboreaza un mecanism care transforma palma mainii dumneavoastra intr-o interfata capabila sa efectueze aceleasi operatiuni ca si un smart phone. In loc de treceri si loviri de degete pe suprafata telefonului, o sa faceti aceste actiuni de-a lungul propriei palme.

 

Telefonul invizibil se bazeaza pe o camera extrem de sensibila, similara cu cele folosite la Xbox de catre Microsoft Kinect, care ar detecta atingerile si lovirile pe palma. Conceptul contine totodata si un soft care sa analizeze imaginile video si un radio wireless pentru a trimite instructiuni catre telefonul dumneavoastra, scrie Discovery.com.

Baudisch si colegii lui cred ca prototipul telefonului invizibil ar putea elibera utilizatorii de a face actiunea fizica de a folosi un dispozitiv pentru a raspunde la un apel. Imaginati-va raspunzand la „mana” in timp ce amestecati in legumele pentru cina, plantati bulbi de lalele in gradina sau spalati farfurii murdare din chiuveta fara a mai fi nevoie sa luati un prosop intai.

In testele efectuate dispozitivului, camera este atasata pe un suport montat pe cap, care după câte se pare nu este foarte discret. Totusi, echipa prevede modelele viitoare ca fiind adaptate cu o camera atat de mica incat va putea fi usor integrata in haine, de exemplu nasturele de la camasa.

Proiectul „Marea colectare” este un studiu pe care echipa l-a prezentat la Conferinta de Software si Tehnologie pentru Interfata Utilizatorului, care a avut loc in Santa Barbara, California, in octombrie. Studiul arata ca participantii ar putea sa isi aminteasca pozitiile a doua treimi a aplicatiilor de pe smart phone-uri pe un telefon gol si cu o acuratete asemanatoare pe palma lor. Aplicatiile folosite cel mai frecvent au putut fi reamintite cu o exactitate de pana la 80%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.