Traian Băsescu despre respingerea proiectului privind disponibilizările la MAI: Un semnal de instabilitate politică

Preşedintele Traian Băsescu susţine că respingerea de către Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind disponibilizările la MAI reprezintă un semnal de instabilitate politică, ce vine într-un moment nepotrivit pentru România, în contextul în care ţara noastră se pregăteşte să iasă pe piaţa internaţională pentru un împrumut de aproximativ un miliard de euro.

„Categoric, da. Din păcate, acest semnal a venit într-un moment foarte nepotrivit, când România se pregăteşte să iasă pe piaţa internaţională pentru un împrumut cu o valoare de circa un miliard de euro, deci semnalul de instabilitate politică a fost dat foarte consistent de parlamentari, săptămâna aceasta, cu ocazia votului la o lege care viza un proces de reformă.

De asemenea, dezbaterile continue pe televiziuni – reforme, se schimbă premierul – sunt elemente care fac rău intenţiei Guvernului de a ieşi pe pieţele internaţionale.

Însă, dacă vreţi să fiu foarte sincer, eu m-am obişnuit cu atmosfera şi cu atitudini împotriva intereselor naţionale în toată această perioadă de criză”, a afirmat şeful statului joi la RRA, întrebat dacă respingerea proiectului de lege privind disponibilizările de la MAI poate fi un semnal de alarmă cu privire la stabilitatea coaliţiei guvernamentale.

Potrivit preşedintelui, stabilitatea politică este esenţială pentru o ţară care se află încă în criză, la fel ca toate ţările din UE, şi este un element esenţial pentru modul în care este cotată o ţară.

„Cei care avem responsabilităţi directe pentru ţară trebuie să ne ducem crucea şi să împingem lucrurile înainte, indiferent ce vor unii politicieni. Vor eşecul, oamenii de mass-media care, de asemenea, îşi doresc din suflet eşecul – oameni de mass-media, oameni care apar la televiziuni. Îi vezi cu ochii bulbucaţi, supăraţi că ţara a ieşit din recesiune: ‘Cum adică a ieşit?’. Trebuie dărâmată ţara, după ei”, a mai spus Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.