EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

CE notifică statele membre cu privire la una din sursele contaminării cu STEC, ce produce E.Coli

0

Comisia Europeană, prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru alimente şi alimentaţie (RASFF), a notificat cele 27 de state membre cu privire la sursele responsabile pentru contaminarea cu STEC, toxina care produce afecţiunea E.Coli, după ce Germania şi într-o măsură mai mică alte patru state membre au fost afectate de aceasta.

Autorităţile germane au informat vineri seară Comisia că au identificat drept una din sursele contaminării castraveţi organici importaţi din două provincii spaniole – Almeria şi Malaga. În prezent au loc investigaţii pentru a identifica alte surse potenţiale, în timp ce un transport de castraveţi având ca origine Olanda şi vânduţi în Germania este de asemenea verificat de autorităţile germane.

Autorităţile spaniole şi-au concentrat eforturile pe locul exact de producere al castraveţilor organici în cauză.

Izbucnirea E. Coli, boală caracterizată de simptome de enterocolită acută, a dus deja la decesul a două persoane, dintr-un total de 214 cazuri înregistrate în Germania, din care 68% sunt femei. Alte 10 cazuri s-au înregistrat în Suedia, patru în Danemarca, trei în Marea Britanie şi unul în Olanda.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în zona oraşului Hamburg, în timp ce majoritatea cazurilor înregistrate în afara ţării privesc fie cetăţeni germani celelalte patru ţări afectate, fie străini care au vizitat Germania.

Comisia Europeană atrage atenţia că cetăţenii UE care au vizitat recent Germania şi prezintă simptome precum diaree acută trebuie să consulte medicul în cel mai scurt timp. În ultimele zile, executivul UE a activat întreaga reţea existentă pentru a gestiona eventualele noi cauri de E.Coli, după semnalarea bolii în Germania la începutul acestei săptămâni.

Din reţea fac parte RASFF şi Sistemul de avertizare şi răspuns rapid (EWRS), ce asigură distribuirea rapidă, pe întregul teritoriu UE, a informaţiilor privind sursele de infecţii alimentare şi cazurile semnalate în rândul consumatorilor europeni.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.