Cercetătorii au descoperit un nou secret al Marii Piramide din Egipt. VEZI AICI ce era ascuns în piramida despre care se credea că se ştie tot

1

– Un robot echipat cu o cameră video a reuşit să pătrundă într-o zonă ascunsă a Marii Piramide din Giza şi a surprins imagini ale unor hieroglife mici scrise cu vopsea roşie pe podeaua unei camere secrete, relatează The Daily Mail, citat de Gândul

Egiptologii sunt de părere că descifrarea mesajelor ne-ar putea ajuta să înţelegem motivele pentru care egiptenii construiau tuneluri, uşi şi camerele secrete în interiorul piramidelor.

Marea Piramidă din Giza este ultima dintre cele şapte minuni ale lumii antice încă în picioare. Se crede că ea a fost construită pentru a-i servi drept mormânt faraonului Khufu, care a murit în anul 2566 î.e.n.

În interiorul piramidei există trei încăperi principale: camera regelui, a reginei şi o încăpere subterană. Camera mortuară a regelui are două coridoare de ventilaţie care fac legătura cu exteriorul, însă cele două tuneluri care pornesc din camera reginei, situată mai adânc în interiorul piramidei, duc către două porţi din piatră – una orientată către nord şi cealaltă către sud.

Unii experţi spun că acest lucru indică posibilitatea existenţei unor camere secrete aflate chiar mai adânc în interiorul piramidei, încăperi ce ar fi fost sigilate în urmă cu 4.500 de ani. Robotul a reuşit să treacă de primul bloc din piatră care blochează camera secretă din partea de sud, iar pe al doilea a descoperit hieroglifele în cauză.

Jurnaliştii de la publicaţia americană The New Scientist au realizat următorul grafic pentru a explica poziţia robotului, a hieroglifelor şi a camerei secrete:

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Iancuţa Ion spune

    Un articol accesibil cititorului.Ar fii trebuit mai multe date pentru a putea fii înţeleasă mai bine.În orice caz felicitări autorului şi la cît mai melte subiecte despre piramide.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.