Declaraţiile lui Emil Boc cu privire la salarii sunt demagogice, susţine Victor Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a calificat vineri drept demagogice declaraţiile premierului Emil Boc cu privire la recuperarea reducerilor salariale în 2012.

„Îmi pare rău să o spun şi în 2008-2009 ni s-a spus că nu vine nicio criză şi că noi nu o să avem nicio problemă, că avem bani de pensii şi salarii, că va fi totul bine, după care în 2010 am aflat că a venit criza.

Dacă mă uit la premierul Emil Boc care este mai populist decât cel mai populist partid de opoziţie şi anunţă că va mări pensiile şi salariile la anul îmi dovedeşte foarte clar că, Doamne fereşte, dacă va fi o nouă criză vom fi la fel de nepregătiţi şi suntem întâmpinaţi cu aceleaşi declaraţii demagogice ca în 2009”, a spus Ponta, după prezentarea viziunii economice al USL, care a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrii a României.

Premierul Emil Boc a afirmat, joi, că salariile bugetarilor vor fi recuperate în integralitate la valoarea din iunie 2010, înainte de reducerea cu 25%, cel mai probabil în două tranşe pe parcursul anului 2012, cu condiţia unei creşteri economice de 1,5-2% în 2011 şi 3,5-4% anul viitor, precum şi a evitării „derapajelor populiste”.

„Ar fi de dorit să fie totul într-o singură tranşă. În două tranşe este posibil, într-una singură aş vrea să avem datele posibile”, a spus şeful Guvernului la Realitatea TV, arătând că este posibil ca prima tranşă a acestei măriri a salariilor să fie acordată din ianuarie 2012.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.