EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Fotbal: Blatter neagă orice implicare a sa în procedura ce-l vizează pe Bin Hammam

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, a negat joi orice implicare a sa în acuzaţiile de corupţie ce-l vizează pe rivalul său în cursa pentru alegerea unui nou preşedinte al FIFA, qatarezul Mohamed Bin Hammam, dând asigurări că „este şocat şi consternat” de acest nou scandal ce loveşte lumea fotbalului.

Într-un articol publicat pe blogul InsideWorldFootball, Blatter a calificat drept „ridicole” sugestiile conform cărora acuzaţiile la adresa lui Bin Hammam au o motivaţie politică ţinând cont că se apropie data alegerilor pe 1 iunie.

„Nu am nici cea mai mică plăcere să văd oameni, care mi-au stat alături în ultimele două decenii, suferind umilirea publică fără să existe dovezi concrete că ar fi comis anumite fapte. Să presupui că toată această afacere care îl afectează pe adversarul meu îmi dă mie satisfacţie sau că toată această chestie este orchestrată de mine este absolut ridicol şi de neînţeles”, a precizat Blatter.

Preşedintele în exerciţiu al forului internaţional a reamintit cu această ocazie angajamentul său pentru implementarea unor reforme de mare anvergură în cadrul FIFA dacă va obţine un nou mandat de patru ani, pentru ca FIFA să-şi „organizeze afacerile de o manieră transparentă, curată şi profesionistă”.

Comitetul de etică al FIFA a deschis miercuri o procedură ce vizează patru responsabili, între care Mohammed Bin Hammam şi Jack Warner, pentru „posibile violări” ale codului de etică şi „suspiciuni de fraudă” în cadrul alegerii pentru fotoliul de preşedinte al FIFA pe 1 iunie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata