Guvernul va reduce CAS dacă permit analizele economice pe prima jumătate a anului, a spus premierul Boc

Guvernul va lua o decizie privind eventuala reducere a contribuţiilor la asigurările sociale (CAS), dacă analizele economice care vor fi făcute după luna iulie, pentru prima jumătate a anului, vor indica sustenabilitatea acestei măsuri, a declarat joi premierul Emil Boc.

„Ne trebuie prudenţă şi analiză serioasă. Şi eu vreau să reducem contribuţiile sociale, dar să am asigurată sustenabilitatea lor. Aşteptăm să vedem cum vor arăta datele după luna iulie”, a spus Boc la Realitatea TV.

Întrebat dacă Guvernul va reduce CAS, el a răspuns: „Vom vedea”.

În context, premierul a arătat că reducerea CAS este prevăzută în protocolul coaliţiei de guvernare şi totodată ca o posibilitate în acordul cu FMI.

„Dacă vă veţi uita în acordul cu FMI, posibilitatea reducerii CAS există, totul dacă datele economice permit acest lucru şi confirmă încasările la buget aşa cum arată creşterea economică. Nu vin înapoi, ci doar se fac atunci când sunt pregătite lucrurile, nu anunţate pompieristic şi făcute fără să ai acoperire. În acordul cu FMI nu ai o dată precisă a implementării unei asemenea măsuri.

În protocolul coaliţie avem de analizat când este oportun ca economia să ne permită să realizăm acest lucru”, a mai explicat şeful Guvernului, la Realitatea TV.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.