Hillary Clinton: Nu există nicio dovadă că liderii pakistanezi ştiau unde se afla Ben Laden

Statele Unite nu au „absolut nicio dovadă” că vreun oficial pakistanez „de la cel mai înalt nivel” ar fi ştiut unde se afla Osama Ben Laden, ucis la 2 mai în nordul ţării de un comando american, a declarat vineri secretarul de stat Hillary Clinton, citat de AFP.

Nu există „absolut nicio dovadă că cineva aflat la cel mai înalt nivel în guvernul pakistanez” ştia unde se află liderul Al Qaida, ucis la Abbottabad, în nordul Pakistanului, a declarat Hillary Clinton cu ocazia unei conferinţe de presă la Islamabad.

Creierul atentatelor de la 11 septembrie a trăit liniştit timp de mai mulţi ani în acest oraş-garnizoană din apropierea Islamabadului, unii acuzând Pakistanul, în cel mai fericit caz, de incompetenţă, iar în cel mai rău, de complicitate.

De asemenea, Hillary Clinton a precizat că antiamericanismul, profund ancorat în opinia publică din Pakistan, „nu va rezolva problemele” acestei ţări, care se confruntă cu un grav val de atentate comise de talibanii aliaţi organizaţiei Al Qaida.

Secretarul de stat american Hillary Clinton a făcut aceste afirmaţii cu ocazia unei vizite supriză la Islamabad, după mai bine de trei săptămâni de tensiuni aprinse între cele două ţări ca urmare a eliminării lui Ben Laden.

„Pakistanul ar trebui să înţeleagă că antiamericanismul şi teoria complotului nu vor ajuta deloc la rezolvarea problemelor sale”, a declarat aceasta.

Ea a afirmat totuşi că Statele Unite vor continua să ajute Pakistanul, aliatul lor principal în „războiul împotriva terorismului” de la sfârşitul lui 2001.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.