EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Patronul Facebook s-a hotărât să mănânce carne doar de la animalele ucise de el

0

Tânărul patron fondator al Facebook, Mark Zuckerberg, a dezvăluit joi în revista Fortune că, practic, a devenit vegetarian, hotărându-se să nu mănânce carne decât dacă ucide el însuşi animalele, relatează AFP.

„În acest an, am devenit practic vegetarian, pentru că mănânc doar carne de la animalele pe care le ucid eu. Până acum, a fost o experienţă bună: consum alimente mult mai sănătoase şi am învăţat multe lucruri despre agricultura durabilă şi creşterea animalelor”, scrie Zuckerberg.

Tânărul miliardar a adăugat că iniţiativa se înscrie în obiceiul lui de a lansa o provocare în fiecare an – în 2010, învăţarea limbii chineze, de exemplu. „În acest an, provocarea mea personală este să fiu recunoscător pentru ceea ce mănânc. Cred că multă lume uită că o fiinţă este sacrificată ca să fie mâncată; prin urmare, scopul meu este să nu uit şi să fiu recunoscător faţă de ceea de am”, a mai spus el.

Şi-a început experienţa cu un homar, pe care l-a pus la fiert de viu, a continuat cu un pui şi, de acum, se gândeşte să vâneze. „N-am probleme cu ceea ce aleg oamenii să mănânce, dar cred că trebuie să fie responsabili şi recunoscători pentru provenienţa mâncării lor, în loc să încerce să uite de unde vine aceasta”, arată Zuckerberg.

El mai spune că mulţi prieteni s-au interesat de proiectul lui. „Mulţi sunt vegetarieni, unora le place să vâneze şi unii fac chiar agricultură”, spune el.

Revista Fortune scrie că l-a intervievat pe Zuckerberg după ce acesta şi-a anunţat prietenii pe pagina sa personală de Facebook, la începutul lunii, că omorâse un porc şi o capră, acţiune pentru care a primit recomandări de la patroana unui restaurant în vogă din Silicon Valley, care l-ar fi pus în legătură şi cu câţiva crescători de animale din zonă.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.