EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Spectacolul dat de Berlusconi la un talk-show, în atenţia presei italiene

0

Prim-ministrul italian, Silvio Berlusconi, a fost invitat miercuri seara la cel mai cunoscut talk-show din Italia, „Porta a Porta”, transmis de postul de televiziune public Rai Uno.

Cotidienele italiene citează joi (26 mai 2011) pasaje din intervenţia premierului care a vorbit atât despre alegerile administrative din Milano şi Napoli, dar şi despre procesele la care este nevoit să se prezinte aproape în fiecare zi de luni.

Berlusconi a pornit la atac, scriu majoritatea ziarelor centrale printre care şi Corriere della Sera. „Cine votează candidaţii de stânga nu are minte”, a afirmat prim-ministrul.

Demnitarul a motivat că atât Giuliano Pisapia (candidat la Milano), cât şi Luigi De Magistris (candidat la Napoli) nu au experienţă de administratori şi nu ştiu ce înseamnă să gestionezi o organizaţie.

Mai mult, ei şi-au bazat campania electorală pe provocări populare, lucru de care nu are nevoie niciunul dintre cele două oraşe. Berlusconi consideră că nu are nicio responsabilitate pentru rezultatele dezamăgitoare din primul tur de scrutin. Întreaga vină o au candidaţii care nu au demonstrat „o personalitate puternică”.

Pe lângă aceste defecte, au fost zguduiţi şi de „un sistem de informare devastator”. În ceea ce îl priveşte, premierul îşi va încheia mandatul în 2013 iar între timp va continua reformele.

Cuvintele lui Berlusconi nu i-au lăsat indiferenţi pe candidaţii de centru-stânga. Luigi De Magistris, candidat la primăria din Napoli din partea partidului Italia Valorilor, consideră că premierul „a jignit profund cetăţenii” care l-au votat şi care vor continua să o facă, dar mai ales a jignit unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii, scrie cotidianul Il Messaggero. „Berlusconi nu este decât un spot electoral pe care l-am auzit de atâtea ori”, a conchis De Magistris.

În cadrul talk-show-ului a fost prezent şi directorul ziarului local „Il Mattino”, care l-a întrebat pe Berlusconi dacă promisiunile electorale făcute oraşului sunt valabile doar dacă va câştiga Gianni Lettieri /Poporul Libertăţii/, candidatul susţinut de prim-ministru. „Vreţi să fiu sincer? Nu pot să va spun adevărul pentru că sunt un politician”, a replicat Berlusconi.

Tot ca spirit de glumă, demnitarul a vorbit şi despre ultima anchetă deschisă de Parchetul din Milano în care Berlusconi este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale contra cost şi ar fi abuzat de funcţie pentru a interveni pe lângă poliţişti după reţinerea fetei în urma unei acuzaţii de furt.

În urmă cu un an, Berlusconi a sunat la Chestura din Milano pentru a cere detalii despre cazul Karimei „Ruby” El Marough, o dansatoare din Maroc, pe motiv că era nepoata preşedintelui Egiptului de la vremea respectivă, Hosni Mubarak. Fata, încă minoră, a dezvăluit că frecventa petrecerile pentru adulţi din vila lui Berlusconi.

„Eu sunt un om care ajută pe toată lumea, aş fi sunat la poliţie chiar şi pentru Rosy Bindi (n.r. exponenta Partidului Democrat despre care Berlusconi a spus că este mai mult inteligentă decât frumoasă)”.

Legat de Egipt, Berlusconi a glumit că (autorităţile) s-au purtat urât cu unchiul fetei pe care o cunoaşte, scrie cotidianul La Stampa.

Berlusconi a comentat şi situaţia economică a Italiei, pe baza studiului publicat în urmă cu două zile de către Institutul Naţional de Statistică /ISTAT/ din care rezultă că un italian din patru riscă să atingă pragul sărăciei, subliniază cotidianul La Repubblica.

Premierul nu îşi explică cum se traduce acest lucru în practică, atâta timp cât restaurantele sunt pline, nu se găsesc locuri de parcare iar italienii merg în vacanţe de cel puţin două ori pe an. „Italienii cheltuiesc 10 miliarde de euro numai pe cosmetice”, a afirmat Berlusconi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.