TOP 10 cele mai faimoase dispozitive de spionaj din toate timpurile. GALERIE FOTO

– Spionii, subiect de film, obiect al fascinaţiei multor oameni, au propriul muzeu internaţional în Washington, unde sunt expuse tot soiul de sisteme tehnice care la un moment dat în istorie au servit unor state pentru a obţine informaţii despre inamic şi nu numai.

„Lumea spionajului nu e divortata de restul lumii”, spune Thomas Boghardt, istoricul Muzeului International de Spionaj. Acest lucru a devenit si mai evident in aceasta saptamana cand FBI a anuntat arestarea a 10 spioni rusi care locuiau si lucrau in Statele Unite ale Americii. Si pentru ca spionii locuiesc si lucreaza printre noi, au nevoie de obiecte uzuale cu care sa poata ascunde fisele secrete si transmisiunile lor, scrie Discovery.com

In secolul trecut, tehnologia pe care noi o consideram astazi demodata era nepretuita pentru operatiunile sub acoperire. Cea mai mare colectie a acestor dispozitive poate fi gasita la Muzeul International de Spionaj, unul dintre putinele muzee de acest gen din lume. Agentia Centrala de Inteligenta (CIA) are de asemenea un muzeu in Langley, dar poate fi vizitat doar cu invitatie. Exista insa un tur virtual.

In timp ce asteptati invitatia speciala, Thomas Boghardt pune in lumina zece dintre cele mai faimoase – si scandaloase – gadget-uri de spionaj de la Muzeul International de Spionaj, care este deschis pentru public:

[nggallery id=30]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.