A murit Gil Scott-Heron, considerat inspiratorul muzicii rap

0

Poetul şi muzicianul american Gil Scott-Heron, considerat un inspirator al dezvoltării curentului rap, a murit la New York, la vârsta de 62 de ani, informează Reuters şi AP.

Gil Scott-Heron a încetat din viaţă vineri la un spital din metropola americană. Artistul s-a îmbolnăvit la scurt timp după revenirea dintr-o călătorie în Europa, au precizat apropiaţi ai săi.

Născut la Chicago, „Naşul rapului” – „titlu” cu care nu era însă de acord – a înregistrat în 1970 cântecul care i-a adus faima, „The Revolution Will Not be Televised” /”Revoluţia nu va fi televizată”/, pentru albumul „125th and Lenox”, în Harlem.

Ulterior, a înregistrat peste 10 alte albume şi a influenţat o importantă serie de performeri hip-hop, cum este Kanye West.

Considerat o portavoce a militanţilor afro-americani, Scott-Heron a fost totodată un critic muzical al apartheidului şi al puterii nucleare.

După ce a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea pentru posesie de droguri, Gil Scott-Heron a scos anul trecut ultimul său album, „I”m New Here”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.