Căutătorii de genii au recrutat 173 de români

– Mensa, organizaţia care adună laolaltă oameni din toată lumea cu o inteligenţă peste medie, face, de doi ani, recrutări şi în România. Sesiunile de testare se desfăşoară în marile centre universitare. Până în prezent au fost descoperiţi 173 de români cu un IQ de peste 130 de puncte, cel mediu fiind sub 120. Testele sunt concepute de cercetători membri Mensa.

Organizaţia Mensa este activă în România de peste doi ani. A susţinut mai multe sesiuni dedicate românilor care vor să-şi măsoare nivelul IQ-ului prin teste concepute şi autorizate de matematicieni de renume din lume. Întâlnirile au loc în principalele centre universitare ale ţării, precum Cluj- Napoca, Bucureşti sau Iaşi, scrie Adevărul.ro.

Rezultatele sunt trimise la Londra, iar comisia de analiză le va da un răspuns în maximum două săptămâni pentru a le confirma sau nu dacă au un IQ de peste 130. Analizele Mensa arată că acest nivel de inteligenţă poate fi atins de doar 2% din populaţia planetei.

„Testele nu au capcane lingvistice. Dacă îl iei pe Tarzan din copac şi îl pui să facă testul, ar trebui să fie în stare”, explică Cătălin (31 de ani), medic, unul din cei 10 ieşeni care au îndeplinit baremul anul trecut.

În România sunt în acest moment 173 de membri Mensa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.