Coaliţia este de acord cu extinderea taxei auto la maşinile înmatriculate în România înainte de 2007

Coaliţia de guvernare a aprobat, luni, în şedinţă, extinderea taxei auto şi pentru maşinile înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, la vânzarea acestora, urmând ca Guvernul să decidă modificarea în şedinţa de miercuri, a declarat  ministrul mediului.

El a menţionat că liderii coaliţiei au convenit asupra faptului că taxa auto trebuie să se aplice în continuare.

„Se va lua decizia în şedinţa de guvern de miercuri, mai mult ca sigur. Nu s-a schimbat punctul de vedere în legătură cu taxa. Taxa trebuie să existe, pentru că este o taxă de poluare, dar trebuie eliminată acea discriminare indirectă pe legea veche”, a spus Borbely.

Referitor la scăderea taxei auto, Borbely a menţionat luni că va mai avea discuţii în grupul interministerial de resort, pentru a se lua o decizie în privinţa procentului diminuării.

„Probabil că va scădea cu un anumit procent, dar miercuri vom stabili procentul”, a menţionat Borbely.

În şedinţa de guvern trecută, ministrul Mediului a propus reducerea cu 20-30% a taxei de primă înmatriculare, precum şi extinderea plăţii acestei taxe şi pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, la prima vânzare a acestora.

Extinderea plăţii taxei vine ca urmare a unei decizi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, referitoare însă la legislaţia din anul 2008, privind taxa auto.

„Legea privind modificarea unor prevederi din ordonanţa care se referă strict la decizia curţii europene, care se referă la acele maşini care au fost înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, deci probabil acele maşini, la prima vânzare, vor trebui să plătească taxa de primă înmatriculare”, explica Borbely, săptămâna trecută.

Citește și
1 Comentariu
  1. dragos spune

    in final cum ramane ? eu am doua laguna 2 din 2004 si 2005 euro 4 pe motorina si stiu ca treb sa platesc 1100euro si resp 1400 euro . se va schimba ceva in urma acestei modificari

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.