Compania americană Lockheed Martin a fost vizată de un important atac cibernetic

Compania americană ce activează în domeniul apărării Lockheed Martin a anunţat sâmbătă (28 mai) că a fost ţinta unui „important” atac ce a vizat sistemul său informatic, transmite AFP.

„Lockheed Martin a detectat un atac important şi persistent împotriva reţelei sale de sisteme de informaţie”, a precizat compania într-un comunicat transmis agenţiei franceze de presă.

Echipa însărcinată cu siguranţa informatică a detectat atacul aproape imediat şi a întreprins o „acţiune hotărâtă” pentru a proteja sistemele şi informaţiile, a precizat comunicatul.

„Datorită măsurilor rapide şi adecvate luate pentru a proteja reţeaua şi pentru a îmbunătăţi securitatea informatică, sistemele noastre rămân sigure”, a afirmat Lockheed Martin, care a adăugat că „nicio informaţie personală a clienţilor sau a personalului nu a fost afectată”.

Lockheed Martin este cea mai mare firmă de produse şi servicii militare la nivel mondial. Compania cu sediul în Maryland este cel mai mare furnizor de echipament aerospaţial şi tehnologic al Pentagonului, fiind urmat de Boeing.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.