De ce crede Ministerul Agriculturii că în ROMÂNIA nu există castraveţi cu „BACTERIA UCIGAŞĂ”. HARTA ŢĂRILOR AFECTATE

– „România nu importă castraveţi nici din Spania nici din altă parte. Puteţi consuma fără probleme castraveţi, vă garantez eu”, a declarat pentru Gândul Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. El spune că, dimpotrivă, România este exportatoare de castraveţi, ceea ce înseamnă că riscul de a avea pe piaţă castraveţi contaminaţi cu bacteria E. coli.

„Cu castraveţii chiar că nu avem nici o problemă. România exportă castraveţi, noi îi spunem castravetele lung, din sere. Vă pot duce la sere să vedeţi ce producţie avem. România exportă zilnic 160-180 de tone de castraveţi lungi şi 400-500 de tone de castraveţi cornişon. Nu am importat nici astă iarnă castraveţi”, a dat asigurări secretarul de stat din Ministerul Agriculturii.

În Germania, numărul persoanelor care au decedat din cauza răspândirii bacteriei E. coli, depistată în castraveţi, a ajuns la cel puţin zece, informează BBC News online.

Castraveţii, despre care se crede că au fost importaţi din Spania, au fost contaminaţi cu bacteria E. coli, numeroase persoane, poate chiar câteva sute, prezentând tulburări grave denumite sindromul hemolitic uremic (SHU). Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în zona oraşului Hamburg.

Legumele contaminate au ajuns deja în Cehia, după cum au anunţat oficialii de la Praga, care au precizat că este posibil ca acestea să fie ajuns şi în pieţele din Austria, Ungaria şi Luxemburg. Formele agresive de E. coli pot provoca deficienţe renale sau chiar probleme ale sistemului nervos central.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.