Elena Udrea: Sigur vom avea un nou ministru al Muncii până la finalul perioadei de interimat

PDL va nominaliza un nou ministru al Muncii până la expirarea perioadei de interimat, a declarat luni (30 mai), vicepreşedintele democrat-liberal Elena Udrea, înainte de intrarea la şedinţa Biroului Permanent al Partidului Democrat Liberal.

PDL, care deţine, potrivit algoritmului convenit în cadrul coaliţiei de guvernare, portofoliul Muncii, ar trebui să facă o nominalizare pentru funcţia de ministru în interiorul termenului constituţional de 45 de zile care expiră la finele acestei săptămâni.

„Sigur nu se va încheia (perioada de interimat – n.r.) până nu vom avea un nou ministru al Muncii. Sigur vom avea un nou ministru al Muncii, dar nu ştiu dacă va fi o discuţie astăzi la Biroul Permanent”, a declarat Elena Udrea, care a precizat că nu se ia în calcul prelungirea perioadei de interimat.

Interimatul la ministerul Muncii este asigurat de prim-ministrul Emil Boc de la momentul demisiei din funcţie a lui Ioan Nelu Botiş.

Botiş a demisionat din funcţia de ministru după ce a intrat în vizorul ANI şi DNA pentru activităţi incompatibile cu funcţia.

Între numele vehiculate de mass-media ca posibili înlocuitori ai acestuia se regăsesc Claudia Boghicevici, Nicoale Ivăşchescu, Gheorghe Barbu, precum şi Raluca Turcan şi Sulfina Barbu. Sulfina Barbu a infirmat, recent, că în interiorul partidului ar fi avut loc discuţii privind preluarea portofoliului Muncii, în aceeaşi termeni exprimându-se şi Raluca Turcan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.