Ingmar Bergman nu a fost fiul biologic al mamei sale, potrivit unei nepoate a cineastului

Cineastul suedez Ingmar Bergman nu era fiul biologic al mamei sale, Karin Bergman, ci fusese schimbat la naştere cu alt bebeluş, asigură într-o carte recent publicată Veronica Ralston, nepoată a defunctului cineast, relatează vineri agenţia spaniolă de presă EFE.

Veronica Ralston asigură că a cerut Institutului de Medicină Legală din Stockholm o analiză comparativă a ADN-ului său şi a ADN-ului cineastului, pe baza salivei de pe timbrele scrisorilor trimise de acesta familiei. Rezultatele nu coincid, ceea ce ar demonstra în opinia ei că, în realitate, Karin Bergman nu era mama naturală a celebrului regizor.

În „Kärleksbarnet och bortbytingen” (Fiul natural şi schimbul de bebeluşi), Ralston susţine că adevărata mamă a cineastului, decedat în 2007, trebuie să fie Hedvig Sjöberg, cu care Erik Bergman, tatăl lui Ingmar, a avut o relaţie extramatrimonială.

Potrivit teoriei lui Ralston, s-ar putea ca bebeluşul bunicii sale să se fi născut mort iar Erik Bergman ar fi putut profita de ocazie pentru a-l schimba cu altul, pe care l-ar fi avut cu Hedvig Sjöberg.

Familia regizorului nu a dat prea multă importanţă afirmaţiilor.

„Faptul că bunica mea ar trebui să se numească Hedvig în loc de Karin nu schimbă nimic”, a declarat presei suedeze Daniel Bergman, unul dintre fiii săi, subliniind relaţia afectuoasă a cineastului cu Karin Bergman, reflectată în mai multe dintre filmele sale.

La rândul său, celebrul scriitor suedez Henning Mankell, căsătorit cu o fiică a lui Ingmar Bergman, s-a arătat sceptic.

„Nu cred că Ingmar Bergman şi-a trecut limba peste multe timbre în viaţă, treaba asta o lăsa altora”, a estimat Henning Mankell, potrivit căruia situaţia trebuie clarificată, „iar dacă se dovedeşte că este adevărat, Bergman ar începe să facă parte din marele grup de suedezi care nu au părinţii pe care cred că-i au”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.