La MDRT s-au constatat nereguli la patru proiecte din fonduri europene, susţine Elena Udrea

În cazul fondurilor europene pe programul operaţional regional, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului /MDRT/ au fost constate nereguli în cazul a patru proiecte, a declarat duminică (29 mai) ministrul de resort, Elena Udrea, la postul de televiziune Pro TV.

Oficialul MDRT a spus că cele patru proiecte sunt pe Axa 2 a programului (reabilitare drumuri), dar nu oferit alte detalii, afirmând că aşteaptă raportul oficial.

Udrea a menţionat că MDRT analizează proiectele depuse şi aprobă finanţările, dar nu derulează licitaţii, acestea fiind derulate de autorităţile publice locale.

„Sunt probleme care trebuie rezolvate cu autorităţile publice locale, care trebuie să înţeleagă că nu mai pot să facă ceea ce s-au obişnuit, să introducă în caietele de sarcini anumite clauze care să favorizeze o firmă sau alta (…) Autorităţile publice locale trebuie să înţeleagă că nu pot eluda reglementările europene”, a declarat Elena Udrea.

Ea a precizat că MDRT gestionează un program operaţional de 4,3 miliarde euro, iar MDRT este pe primul minister în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, cu contracte pentru 3,8 miliarde euro şi sume intrate de 830 milioane euro.
„Vrem să finalizăm anul acesta de contractat întreaga sumă”, a mai spus Udrea.

Ministrul a arătat că, după aprobarea proiectelor, banii pleacă de la minister către autorităţile locale, care organizează licitaţii. De multe ori, la acest nivel fie nu există experienţă în organizarea de licitaţii, fie multe licitaţii sunt „vizibil” direcţionate spre anumite firme, a afirmat Udrea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.