EUR
4,84 RON
(+0.05%)
USD
4,30 RON
(+0.33%)
GBP
5,35 RON
(-0.68%)
CHF
4,54 RON
(+0.05%)
BGN
2,47 RON
(+0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.7%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.13%)
AUD
2,98 RON
(-0.44%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.23%)
INR
0,06 RON
(+0.34%)

Elena Udrea: O eventuală remaniere guvernamentală poate avea loc în toamnă; nu se mai discută schimbarea premierului

O eventuală remaniere guvernamentală ar putea avea loc în toamnă, după ce pe durata verii premierul Emil Boc ar putea face o analiză a activităţii miniştrilor din Cabinetul său, iar problema schimbării primului ministru nu mai este de actualitate, a declarat duminică ministrul democrat-liberal Elena Udrea.

„Dacă se va constata ca erau ministere unde se putea mai mult, mai bine şi un ministru nou poate să facă lucrurile în aşa fel încât rezultatul să fie mai bun, probabil că se va trece la remaniere. Nu avem în acest moment nicio discuţie concretă legată de remanierea unui ministru din actualul Cabinet, însă nici nu este exclus ca lucrul acesta să se întâmple”, a spus Udrea la Pro TV.

Ea a adăugat că premierul ar putea să facă pe durata verii o analiză a performanţelor echipei guvernamentale şi să decidă dacă este cazul să înlocuiască vreun ministru, iar în toamnă să anunţe o eventuală remaniere.

Până în toamnă ar putea fi luată în discuţie doar numirea unui ministru al muncii, portofoliu care este deţinut interimar în prezent de premierul Boc, după ce Ioan Botiş şi-a dat demisia.

Totodată, Elena Udrea a precizat că nu se mai discută despre schimbarea premierului Emil Boc, în contextul în care se vehicula înlocuirea acestuia cu un premier tehnocrat.
„Eu am spus că în acest moment nu se mai discută despre schimbarea premierului Emil Boc. Categoric nu”, a punctat Udrea.

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului consideră că nu există riscul ca Guvernul să piardă susţinerea parlamentară deoarece între formaţiunile din coaliţie este înţelegere şi respect.

„Nu se va întâmpla lucrul acesta (ca Guvernul să-şi piardă susţinerea în Parlament, n.r.). Sunt declaraţiile ferme, în coaliţie lucrurile merg bine, există o înţelegere şi un respect al tuturor partidelor faţă de celelalte. Există declaraţii ferme atât ale UDMR, UNPR, categoric, dar şi declaraţii ale minorităţilor că nu există niciun pericol pentru această coaliţie”, a spus Udrea.

Vicepreşedintele PDL are încredere că partidul său va ieşi câştigător în alegerile parlamentare de anul viitor şi că va forma din nou guvernul: „E puţin probabil ca în 2012 PDL să nu intre la guvernare”.

Elena Udrea are ca argument pentru câştigarea alegerilor măsurile de reformă aplicate de PDL: „E normal să beneficiem de rezultatul măsurilor pe care le-am luat”.

În ceea ce priveşte alegerile locale din 2012, ea a reiterat că nu doreşte să candideze la funcţia de primar al Bucureştiului.
„Vom găsi un candidat potrivit: domnul Silviu Prigoană, Liviu Negoiţă, sau Sulfina Barbu”, a spus Elena Udrea, care a adăugat că există şi varianta susţinerii la primăria capitalei a unei personalităţi neafiliată PDL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata