Procurorul sârb pentru crime de război poate în sfârşit să deschidă vinul de la Carla del Ponte

Procurorul sârb pentru crime de război Vladimir Vukcevic speră să poată desface în sfârşit sticlele de vin din care a promis că va ciocni cu fostul procuror general al TPI Carla del Ponte, după prinderea celor doi inculpaţi cel mai căutaţi de Tribunalul Penal Internaţional de la Haga pentru crime de război în fosta Iugoslavie, transmite sâmbătă AFP.

Două sticle de Cabernet Sauvignon purtând efigiile foştilor lideri politic şi militar ai sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic şi Ratko Mladic, aşteaptă de ani buni în biroul procurorului sârb, un cadou din partea dnei del Ponte pe care cei doi s-au angajat să le deschidă doar după ce atât Karadzic, cât şi Mladic vor fi după gratii.

„Acum, putem ţine un toast pentru justiţie”, a declarat pentru AFP Vladimir Vukcevic.

Karadzic a fost arestat în iulie 2008 la Belgrad şi transferat la TPI, iar Mladic a fost reţinut joi în nord-estul Serbiei şi îl va urma probabil în cel mai scurt timp la Haga.

Procurorul Vukcevic a mărturisit că a rezistat tentaţiei de a deschide una dintre sticle după arestarea lui Karadzic şi la debutul procesului acestuia, în octombrie 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.