Muncim tot mai mult pentru a ne plăti taxele la stat. Drumul către servitute: cinci luni din an lucrăm pentru stat!

Românii vor munci 149 de zile în anul 2011 pentru a asigura cheltuielile statului, potrivit calculelor Centrului Independent de Studii în Economie şi Drept (CISED).


Faţă de anul 2009, spre exemplu, această „povară fiscală” a crescut cu aproape două săptămâni. 

Românii muncesc pentru stat tot mai mult, de la an la an. În 2006, pentru asigurarea cheltuielilor bugetare românii au muncit 129 de zile, în 2009 – 137 de zile, iar în 2010 – 147 de zile.

„Pe 30 mai 2011, contribuabilii români sărbătoresc Ziua Libertăţii Fiscale. Organizaţiile româneşti ce promovează principiile pieţei libere organizează cu această ocazie o serie de manifestări, menite să atragă atenţia românilor asupra nivelului foarte mare al taxelor pe care le plătesc”, se afirmă într-un comunicat al Societăţii pentru Libertate Individuală (Solib).

„Cred că mulţi dintre noi nu îşi dau seama cât de multe taxe plătesc şi cât de mari sunt aceste taxe. Însă, dacă le adunăm, rezultă că 149 de zile pe an – aproape cinci luni! – muncim pentru stat. Acest lucru trebuie să se schimbe, înainte de a putea vorbi cu adevărat despre bunăstare materială şi despre o economie solidă”, a declarat Claudiu Năsui, preşedintele Solib.

Organizaţiile ce promovează principii libertariene în România vor organiza cu această ocazie o serie de manifestări în cadrul cărora vor prezenta publicului cât de mult costă serviciile „gratuite” oferite de stat.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.