EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Taxa de acces în staţiunea Mamaia, suspendată de administraţia locală

0

Taxa de acces în staţiunea Mamaia percepută autovehiculelor neînmatriculate în Constanţa a fost suspendată, potrivit unei decizii aprobate, luni, de consilierii municipali.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că taxa va fi suspendată atât pentru sezonul estival 2011, cât şi pentru cel din 2012, măsură care a fost luată ”din raţionamente economice” după ce costurile cu încasarea taxei au crescut în urma restructurărilor de personal din administraţia locală.

Având în vedere că nu mai putem colecta această taxă cu angajaţii Primăriei, pentru că am fost obligaţi să-i dăm afară conform restructurărilor promovate de domnul Boc, nu puteam colecta această taxă decât cu o firmă din exterior.

Având în vedere că nu am mai majorat această taxă de patru ani şi nici nu aveam de gând să o majorăm, costurile colectării acestei taxe erau de aproximativ trei sferturi din valoarea ei şi, ca atare, nu se mai justifica”, a precizat Mazăre.

Edilul a spus că taxa de acces în staţiunea Mamaia va fi ”scoasă” până când ”ţărişoara asta şi-o mai reveni”, suspendarea ei reprezentând pentru bugetul local pierderi anuale nesemnificative.

”Pentru bugetul local reprezintă o pierdere de vreo patru miliarde de lei vechi, nesemnificativă, în condiţiile în care nu mai puteam să o colectăm decât cu o firmă. Dacă am fi putut să o colectăm cu angajaţii noştri ar fi însemnat o pierdere de 8 – 9 miliarde”, a afirmat primarul Constanţei.

Conform acestuia, banii colectaţi din taxa de barieră erau folosiţi de administraţia locală pentru organizarea de diferite evenimente artistice şi sportive în staţiunea Mamaia, iar prin suspendarea ei astfel de manifestări nu vor mai avea loc.

Taxa de acces era de 3 lei pentru fiecare intrare în staţiunea Mamaia a maşinilor neînmatriculate în Constanţa. Un abonament pentru 24 de ore costa 4 lei, unul pentru şapte zile 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival preţul abonamentului era de 250 de lei.

În ultimii ani, municipalitatea a încasat din taxa de barieră, în fiecare sezon estival, sume cuprinse între 1,4 şi 1,8 milioane de lei.

În iunie 2007, taxa de barieră a fost reintrodusă după un proces derulat timp de aproape 2 ani, când magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, că taxele speciale instituite de administraţia locală sunt legale.

Sentinţa s-a referit, pe lângă taxa de barieră, la taxa de utilizare a tramei stradale, taxa pentru irigaţii, taxa pentru siguranţa şi liniştea publică şi cea pentru staţiile de telefonie mobilă, taxe percepute agenţilor economici, şi a fost dată după ce prefectul judeţului a atacat taxele respective în contencios administrativ, la scurt timp de la instituirea lor, fiind considerate ilegale.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.