APAPR: Peste 5,4 milioane de scrisori au fost expediate participanţilor la fondurile de pensii private

0

Peste 5,4 milioane de scrisori, care conţin date privind situaţia contului personal de pensie privată la sfârşitul anului 2010, au plecat către clienţii sistemului de pensii private din România în cadrul campaniei de informare anuală derulată de administratorii de fonduri de pensii private, informează Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.(APAPR).

Termenul limită pentru expedierea acestor documente expiră marţi, 31 mai 2011.

„Până astăzi, inclusiv, (marţi n.r.), toţi administratorii de fonduri de pensii private au expediat, potrivit legislaţiei în vigoare, peste 5,4 milioane de scrisori de informare pentru tot atâţia participanţi la fonduri. În perioada imediat următoare, aceste scrisori anuale de informare vor ajunge la destinatari, deşi perioada diferă în funcţie de operatorul poştal/de curierat ales de administratori”, se arată în comunicatul APAPR.

Scrisoarea anuală de informare este obligatorie prin lege şi gratuită şi se expediază participantului la ultima adresă de corespondenţă comunicată. Aceasta conţine date privind situaţia contului personal de pensie privată la sfârşitul anului 2010.

Potrivit APAPR, forma şi conţinutul minim al scrisorii anuale de informare sunt reglementate de normele CSSPP nr. 10 şi 11/2010 privind obligaţiile de raportare şi transparentă în sistemul de pensii private. În plus, anul acesta, scrisoarea de informare conţine pe verso un material informativ standard, elaborat de către specialiştii Departamentului de Comunicare al CSSPP, prin consultare cu APAPR.

„Dacă în perioada următoare un participant nu primeşte scrisoarea de informare anuală, el trebuie să se adreseze direct administratorului fondului său de pensii private, care are obligaţia legală de a îi expedia această scrisoare. Participantul trebuie să comunice în scris administratorului orice modificare a adresei de corespondenţă sau a altor date personale relevante”, se arată în comunicat.

De asemenea, participanţii la sistemul de pensii private pot afla, în timp real, valoarea sumelor acumulate în contul lor personal de pensie privată, cea mai importantă facilitate oferită clienţilor fiind consultarea pe Internet a situaţiei contului personal de pensie privată pe http://www.apapr.ro/verifica-ti-pensia-privata.html.

În cadrul acestei secţiuni, participanţii a 8 dintre cele 10 fonduri de pensii private obligatorii (reprezentând 97,4% din numărul total), precum şi participanţii a 4 dintre cele 13 fonduri de pensii private facultative (reprezentand 61% din numărul total) îşi pot consulta în timp real valoarea contului personal de pensie privată.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.