Votul pentru eutanasierea maidanezilor, amânat de deputaţi

– Legea care ar urma sa ofere dreptul autoritatilor locale sa eutanasieze cainii comunitari a fost scoasa, marti, de pe ordinea de vot a deputatilor.

Luni si marti, legea fusese adoptata pe articole de Camera Deputatilor, care este camera decizionala, aminteste Realitatea TV. Pentru ca legea sa fie aprobata prin vot final in Camera Deputatilor, este nevoie de 167 de voturi.

Legea prevede ca eutanasierea cainilor va putea fi decisa de catre consiliile locale, dupa ce animalele vor fi retinute in adapost timp de 30 de zile.

Organizatiile Non-Guvernamentale pentru protectia animalelor au avertizat ca, in cazul in care legea va fi aprobata, vor demara proteste.

Impotriva adoptarii proiectului de lege s-a pronuntat si liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

„Asa cum s-a rezolvat peste tot, prin sterilizare, inclusiv si a cainilor din curtile oamenilor.(…) De acolo apar incontinuu cainii vagabonzi, nu de pe strada. Trebuie adunati, sterilizati, o parte pot fi lasati in strada, o parte dusi in adaposturi, dar trebuie oprita sursa. Si sursa o reprezinta curtile oamenilor. Cainii pe care ii avem acum in Bucuresti provin din satele din jurul Bucurestiului de la oamenii care lasa cainii sa se inmulteasca necontrolat si vin cu puii la oras si le dau drumul la marginea orasului. Asa apar”, a declarat Varujan Pambuccian pentru Ziare.com.

Votul final, amanat pana saptamana viitoare

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a spus marti, ca legea privitoare la gestionarea cainilor fara stapan va fi supusa votului final saptamana viitoare.

Ea a mai precizat ca liderii de grup ai Opozitiei puteau sa solicite reintroducerea pe ordinea de zi a acestei legi, dar nu au facut-o.

„Aveau la indemana procedura de a solicita reintroducerea pe ordinea de zi a legii, nu au solicitat acest lucru. Ati vazut vreun lider din Opozitie care sa apeleze la aceasta procedura? Demonstreaza ca a existat o disutie si ca a existat un consens. Lasati declaratiile politice…”, le-a spus Roberta Anastase jurnalistilor la finalul dezbaterilor din plenul Camerei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.