Franţa: o fetiţă a murit şi şase copii au fost răniţi după ce au fost loviţi de o maşină a Jandameriei

0 18

Un autoturism al Jandarmeriei a lovit în plin luni un grup de elevi de şcoală primară la Joué-les-Tours, în suburbiile oraşului Tours, provocând moartea unei fetiţe de opt ani şi rănirea gravă a altor şase copii.

Doi copii sunt într-o stare foarte gravă şi pronosticul este rezervat, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, care s-a deplasat la faţa locului. Accidentul, care s-a soldat şi cu zece răniţi mai uşor, s-a produs la începutul după-amiezii.

Dintr-un motiv încă necunoscut, şoferul maşinii Jandarmeriei a pierdut controlul asupra volanului la un sens giratoriu, lovind un grup de 25 de persoane, dintre care 23 erau copii cu vârste între şase şi 11 ani care mergeau pe trotuar, deplasându-se spre terenul de sport, a informat prefectura.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a cerut efectuarea unei anchete ‘cât mai curând posibil’, a anunţat Preşedinţia. Ministrul de interne, Claude Guéant, şi cel al educaţiei, Luc Chatel, se vor deplasa marţi dimineaţă la Joué-les-Tours pentru a se întâlni cu familiile victimelor.

În cursul serii, circa o sută de persoane s-au adunat la locul accidentului pentru un marş în tăcere, iar locuitorii din cartier au agăţat flori de un grilaj lovit de maşina Jandarmeriei.

Jandarmul care se afla la volan a fost plasat în arest provizoriu. El a afirmat că a pierdut controlul volanului, dar nu a putut furniza mai multe explicaţii. Potrivit Jandarmeriei, în urma analizelor prelevate s-a stabilit că şoferul nu băuse şi nu avea droguri în sânge.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata