HARTA ALIMENTELOR. Unde se găseşte cea mai ieftină mâncare şi cum au evoluat preţurile în ultimele două luni

[block]1[/block]

– Preţurile alimentelor ar putea să fie menţinute relativ constante în următoarea perioadă, potrivit producătorilor contactaţi de Gândul. Aceştia spun că „nu au semnale” care ar putea conduce la scumpiri. Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Agriculturii au avertizat recent că, pentru unele produse agroalimentare, ritmul de creştere a preţurilor cu amănuntul este „nejustificat”, fără să specifice însă despre ce produse este vorba.

„Analizând ultimele evoluţii ale preţurilor, se poate aprecia că, cel puţin pentru unele produse agroalimentare, ritmul de creştere a preţurilor cu amănuntul este nejustificat şi este rezultatul acţiunii unor factori speculativi în piaţă şi nu a unei diminuări a ofertei faţă de nivelul cererii”, arată oficialii Ministerului Agriculturii.

Cele mai mici preţuri la ouă se găsesc în pieţele din judeţele Arad, Timiş şi Vaslui, iar cel mai ieftin lapte poate fi cumpărat din târgurile din judeţele Argeş, Suceava şi Caraş Severin, conform celor mai recente date ale Ministerului Agriculturii. Cele mai accesibile preţuri la carne de pasăre sunt în pieţele din Gorj, Teleorman şi Prahova.

Datele de la Ministerul Agriculturii privind preţurile principalelor produse agricole şi alimentare din pieţe şi târguri arată că cei mai ieftini cartofi pot fi cumpăraţi în Harghita (1,5-2,5 lei pe kg), Sibiu (2-2,5 lei pe kg) şi Olt (2-3 lei pe kg). Continuarea în Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.