Jocurile video sunt vinovate de multe divorţuri. „World of Warcraft” creează o dependenţă mai mare decât cocaina!

0

Un număr tot mai mare de căsnicii se destramă din cauza dependenţei de jocurile video. Multe soţii care cer divorţul se plâng că bărbaţii lor petrec prea multă vreme cu jocurile video, arată un studiu citat de Daily Mail.

Dintre femeile care motivează cererea de divorţ prin comportamentul iraţional al soţilor, 15% cred că partenerii lor de viaţă pun jocurile înaintea lor. Acum un an, procentul era de 5%, arată studiul realizat de Divorce Online.

Jocurile incriminate sunt îndeosebi „World of Warcraft”, care le permite jucătorilor să-şi creeze propriul personaj pentru aventuri de tip mitologic, şi „Call Of Duty”, în care jucătorii se înfruntă în diferite zone de război.

Jocurile au mai fost criticate pentru că dau dependenţă, unii critici susţinând că „World of Warcraft” crează o dependenţă mai mare decât cocaina. Ryan G Van Cleave, expert în dependenţa de jocurile video, spune că mulţi soţi nu sunt conştienţi de faptul că pot deveni dependenţi de jocuri.

„Problema cu care se confruntă soţiile în privinţa dependenţei de jocuri este că faptul că nejucătorii nu consideră comportamentul o dependenţă. Prin urmare, dacă să-ţi petreci mai mult timp cu jocurile sau cu soţia şi familia nu este o alegere. Este un impuls. Cu sprijinul medical potrivit, dependenţa de jocuri, ca de altfel orice tip de dependenţă, se poate depăşi”, spune specialistul.

Studiul a vizat 200 de plângeri de comportament iraţional depuse de femei.

 

Dependenta de jocurile video – o boala recunoscuta astazi

Dependenta de jocurile video este o boala recunoscuta de putin timp, alaturandu-se celorlalte dependente care nu implica drogurile, cum ar fi cumparaturile compulsive sau bulimia.

Jucatorului ii este greu sa iasa din joc, sufera, poate fi considerat bolnav. Jocul, care inainte reprezenta pentru el o distractie, ajunge pur si simplu sa il copleseasca.

Aceste jocuri in retea, cum ar fi World of Warcraft sau EverQuest, se joaca pe Internet, la scara mondiala, si il aspira pe jucator intr-un spatiu si timp diferite de cele ale tarii in care traieste. Angajand jucatori din cele patru colturi ale lumii, jocul progreseaza in permanenta, si orice absenta a jucatorului poate provoca o scadere a avatarului acestuia, a personajului creat. Nu exista nicio reglementare legala pentru protejarea jucatorilor, iar uneori putem crede ca aceste jocuri au fost special concepute pentru a crea o puternica dependenta!

Dependenta de jocurile video se poate trata, specialistii aratand ca 6 luni de tratament pot fi de ajuns pentru vindecarea „impatimitilor” de jocuri. In primul rand, medicul va propune un plan de diminuare a orelor petrecute in fata calculatorului, apoi va prescrie antidepresive. Sedintele de psihoterapie sunt si ele indicate, pentru a evita ca dependenta de jocuri sa nu se transforme in dependenta de droguri sau alcool.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.