Lipsa unui „călău” amână o spânzurătoare în India

Lipsa unui executant pentru a duce la îndeplinire pedepsele cu moartea prin spânzurare, primele în ultimii şapte ani în India, ar putea amâna evenimentul, scrie în ediţia sa de marţi The Telegraph.

Militanţi pentru drepturile omului i-au cerut guvernului să anuleze execuţia, după ce preşedintele Pratibha Patil a refuzat comutarea pedepselor în cazul a doi bărbaţi acuzaţi de crimă.

Pal Singh Bhullar a fost condamnat la moarte în 2001, pentru implicarea sa într-o serie de atentate comise la New Delhi în 1993, soldate cu moartea a nouă persoane.

Mahendra Nath Das a primit aceeaşi pedeapsă în 1997, pentru comiterea unei crime în statul Assam.

În India continuă să se caute un „călău”, capabil să execute amintita sentinţă capitală, pentru prima dată din 2004, şi din acest motiv nu a fost stabilită nicio dată privind execuţiile.

Amnesty International a apreciat că asemenea execuţii ar reprezenta un recul, în domeniul respectării drepturilor omului în India.

Ultima execuţie datează din 2004, când un bărbat găsit vinovat de uciderea unei fete de 14 ani a fost executat în penitenciarul din Kolkata, iar o execuţie anterioară a avut loc în 1995.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.