Medicii nu vor mai putea elibera reţete gratuite sau compensate

0

Medicii de familie din judeţul Dolj sunt hotărâţi să nu semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate în forma impusă de aceasta.

Aceştia consideră că prin normele impuse în contractul-cadru pe 2011 conducerea CNAS dă dovadă de ”dispreţ” şi ”lipsă de respect” faţă de această categorie profesională.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Dolj, dr. Mirela Profir, a declarat, marţi, presei, că, începând de miercuri, medicii de familie nu le vor mai putea elibera pacienţilor reţete gratuite sau compensate, pentru că le expiră contractele cu CAS şi nu s-a luat nicio decizie privind prelungirea acestora printr-un act adiţional.

”Am depăşit limita suportabilităţii. În condiţiile în care nouă ne expiră astăzi (n.red.:marţi) contractele cu Casa, noi, în acest moment, nu cunoaştem normele noului contract-cadru.

Deşi am solicitat o perioadă de minim 15 zile în care să putem studia noile norme, iar pentru această perioadă să încheiem un act adiţional la actualul contract în baza căruia să ne putem desfăşura activitatea, nu am primit niciun răspuns. Ca atare, de mâine (miercuri, n.red.), nu vom mai putea elibera reţete gratuite sau compensate, pentru că ne aflăm în afara cadrului legal”, a declarat dr. Profir.

Preşedintele PMF Dolj a mai spus că din informaţiile pe care medicii de familie le-au obţinut veniturile personale ale acestora şi ale asistenţilor cabinetelor vor scădea mai mult de jumătate din cauza ”calculării rău-voitoare a punctului”.

”Nu mai tolerăm bătaia de joc, manipularea şi minciunile cu care unii decidenţi rupţi de realitatea alimentează mass-media în legătură cu situaţia noastră şi condamnăm declaraţia preşedintelui CNAS care a spus că dacă nu vom semna noile contracte vom rămâne în afara sistemului. În condiţiile în care noi suntem sistemul, dânsul despre ce vorbeşte?”, s-a întrebat aceasta.

Potrivit acesteia, medicii de familie ”sunt obligaţi să ţină asistentele cabinetului cu salarii minime”.

”Aceşti aşa-zişi conducători, care ar trebui să aibă un minim de responsabilitate şi respect faţă de cei pe care îi reprezintă şi în numele cărora iau decizii, nu fac decât să îşi bată joc de noi şi de familiile noastre, pentru că noi nu putem asigura un viitor familiilor şi copiilor noştri.

În acest moment noi nu putem beneficia de o pensie decentă, pentru că nu avem cu ce să cotizăm. Suntem obligaţi să ţinem asistentele cabinetului cu salarii minime.

Am răbdat 10 ani în speranţa că vor deveni raţionali într-un final, dar lucrurile merg din rău în mai rău, pentru că fondurile care ni se alocau nouă în 2008 erau cu peste 40% mai mari decât acum”, a mai spus dr.Mirela Profir.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.