Ministerul Finanţelor pune beţe în roate firmelor care vor să se înregistreze ca plătitori de TVA

0

– Mediul de afaceri acuză Ordinul nr. 1984 al Ministrului Finanţelor, publicat recent în Monitorul Oficial, care conţine noi şi dure criterii de înregistrare „în scopuri de TVA“.  Mediul de afaceri spune că Ordinul loveşte mai mult în oamenii cinstiţi decât în delicvenţi, potrivit unora dintre specialişti.

În principiu, ideea este legitimă: Organele fiscale vor să controleze existența sediilor sociale declarate şi să amelioreze fenomenele firmelor fantomă,  dar rezultatele ar putea fi altele, potrivit consultanţilor de la Nexia International.

„Ordinul va genera o creștere a controlului statului prin complicarea procedurii de înregistrare a societăților în scopuri de TVA. Se va produce o întârziere a procesului de înființare a societăților care se declară plătitoare de TVA. Organele fiscale vor decide  dacă sediile sociale corespund activității declarate în actul constitutiv.

Organele fiscale vor face controale “faptice” la sediile sociale și vor întocmi un punctaj de eligibilitate pentru viitoarea firmă. Dacă nu se obțin 45 de puncte, societatea comercială nu va avea dreptul să plătească TVA“, sumarizează Nexia. Continuarea în Money.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.